• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τρομάζει την Αθήνα η πιθανή κρίση στη Συρία-Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για αύξηση προσφυγικών ροών

    • NewsRoom


    Μεγάλη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα για το ενδεχόμενο αύξησης των προσφυγικών ροών από τη Συρία προς τη χώρα μας σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τελικά στρατιωτική επιδρομή. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή και ιδιαίτερο προβληματισμό τις εξελίξεις στη Συρία και την κινητοποίηση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

    Η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αποτελούν διπλό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί το Προσφυγικό, σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του δεν έκρυψε την ανησυχία του, καθώς μίλησε για «κατάσταση πολύ μεγάλης έντασης που φαίνεται να περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα», αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων μηνών.

    Σε κάθε περίπτωση, στην Αθήνα έχουν τα μάτια τους ανοικτά, αφού ο φόβος ενός νέου μεγάλου προσφυγικού ρεύματος αν υπάρξει ανάφλεξη στη Συρία, κάθε άλλο παρά απίθανος φαντάζει.

    Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο σχεδιάζεται η αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενία προσφύγων του βορειοανατολικού Αιγαίου και κυρίως της Λέσβου, ενώ καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται και η επίσκεψη του αρμοδίου επιτρόπου της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη στη δομή της Ριτσώνας στη Λιβαδειά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από εντολή του προέδρου της Κομισιόν. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα θα μεταβούν στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς και θα επισκεφθούν τα διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες, ενώ στην συνέχεια θα μεταβούν στο hot spot της Ριτσώνας.

    Στόχος της επίσκεψης είναι να γίνουν οι απαραίτητοι επιτόπιοι έλεγχοι προκειμένου να πραγματοποιηθεί αποσυμφόρηση των νησιωτικών κέντρων του ανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα της Λέσβου στην περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στη Συρία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ