• newsletter

    Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ – Ενδεχομένως εντός της ημέρας η απόφαση

    • NewsRoom


    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου  επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας το πάγωμα του διαγωνισμού για τις άδειες. Η απόφαση δεν αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και εντός της ημέρας ή το αργότερο τη Δευτέρα.

    Ενώπιον του (εικονιζόμενου στη φωτογραφία) κ. Σακελλαρίου παρουσιάστηκαν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής, ενώ στη διαδικασία είχαν κληθεί και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

    O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου
    O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου

    Ειδικότερα, με τις αιτήσεις τους, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, αλλά και κατά των κ.κ. Παππά (υπουργό Επικρατείας) και Κρέτσου (γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).

    Νίκος Παππάς
    Νίκος Παππάς. Υπουργός Επικρατείας

    lefteris kretsos tv

    Με τις αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του κ. Κρέτσου, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της πενταμελούς Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών με την προεπιλογή των “επτά”.

    Σκοπός των νομικών παραστατών των επτά καναλιών κατά τη συζήτηση στο ΣτΕ ήταν να πείσουν τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να τους χορηγήσει τις προσωρινές διαταγές που ζητούν. Σημειώνεται ότι μαζί με τα αιτήματα προσωρινών διαταγών οι καναλάρχες έχουν καταθέσει και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε να έχει οριστεί και εισηγητής.

    Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Στη συζήτηση παρίσταται, επίσης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση για τη διαδικασία του διαγωνισμού παρότι η ίδια η Επιτροπή ομολόγησε χθες ότι το σύστημα δεν έχει διεθνή πιστοποίηση. Επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, ενώ μετά από πιέσεις των υποψηφίων, δήλωσαν ότι η μεν εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι. Η εφημερίδα Αυγή, πάντως, με αφορμή τη χθεσινή διαδικασία ενημέρωσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Οι καναλάρχες αναγνώρισαν τη διαδικασία».

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/sto-ergastirio-tis-ngee-gia-pirama-tis-prosomiosis-kanalarches-ta-opla-sti-faretra-gia-tis-adies/69284



    ΣΧΟΛΙΑ