• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σήμερα η δίκη του μητροπολίτη Αμβρόσιου για το κήρυγμα μίσους

    • NewsRoom


    Ύστερα από την αναβολή της 14ης Νοεμβρίου, σήμερα θα λάβει χώρα τελικώς η δίκη του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Στην πρωτόδικη διαδικασία, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ως πολιτική αγωγή, η απόφαση ήταν αθωωτική για το μητροπολίτη. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, καθώς και τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, κατόπιν αιτήματος εννέα μελών των ΛΟΑΤΚΙ, την οποία ο Αμβρόσιος αντιμετωπίζει σήμερα.

    Οι κατηγορίες που το βαραίνουν αφορούν σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Βάση του κατηγορητηρίου αποτέλεσε το προκλητικό κείμενο του μητροπολίτη, στο οποίο ουσιαστικά προέτρεπε τους πολίτες να απομονώνουν κοινωνικά, τόσο τους ομοφυλόφιλους, όσο και τους υποστηρικτές αυτών, ακόμη και να τους φτύνουν.

    Χαρακτηριστικό δείγμα της ομοφοβικής δραστηριότητας, για την οποία κατηγορείται είναι ένα κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, το Δεκέμβριο του 2015, με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Φτύστε τους!».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπαίζει απροκαλύπτως!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αμβρόσιος ξαναχτυπά: Οι όποιοι Τσιπραίοι θα εξαφανισθούν, ο Χριστός όμως όχι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση που χρειαζόταν ο Αμβρόσιος ήρθε από έναν διάκο: «Σκάσε επιτέλους!»

     



    ΣΧΟΛΙΑ