• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη: Αυτό που αντίκρισα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (video)

    • NewsRoom


    Καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής που συνέβη στη χώρα μας διαδραμάτισαν, φυσικά, οι πυροσβέστες, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να βοηθήσουν. Διακινδυνεύοντας τη δική τους ζωή, ως πραγματικοί ήρωες, για να σώσουν τους συνανθρώπους τους από τον θάνατο.

    Ένας εξ αυτών, ο Νίκος Ρουκούδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ για τις φονικές πυρκαγιές και αναφέρθηκε τόσο στον πύρινο εφιάλτη που θύμιζε κόλαση, όσο και στην έλλειψη επίσημης ενημέρωσης που είχαν, αφού έμαθαν, όπως λέει, για τις πυρκαγιές μέσω ίντερνετ.

    «Εγώ από την εμπειρία μου δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο, αν και δεν έχω ζήσει τις πυρκαγιές στην Ηλεία, καθώς είμαι στο Σώμα τα τελευταία επτά χρόνια.Αυτές τις ώρες πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να λειτουργήσεις σωστά. Εγώ κατέβηκα από Μακεδονία μαζί με συναδέλφους ξημερώματα Τρίτης για ενίσχυση. Αυτό που αντίκρισα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα. Δουλεύεις μηχανικά, ”κρύα”. Εγώ έμαθα για τις φωτιές από το ίντερνετ. Όσα ήξερα για τις φωτιές ήταν ελάχιστα. Ήμασταν στα οχήματα και ό,τι μαθαίναμε ήταν από τα κινητά μας, από το Ίντερνετ», δήλωσε.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σοκάρει ο ιδιοκτήτης του «οικοπέδου της φρίκης» – Υπήρχε πρόσβαση στη θάλασσα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοσέλιδο στους Times τα δύο 9χρονα δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατροδικαστής: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση» – Έγιναν οι πρώτες ταυτοποιήσεις θυμάτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο μήνας του μέλιτος έγινε τραγωδία: Αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρλανδού που βρήκε φρικτό θάνατο στο Μάτι



    ΣΧΟΛΙΑ