• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και οδύνης το ύστατο χαίρε στον Στέλιο Σκλαβενίτη

    • NewsRoom


    Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου επιχειρηματία, Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 52 ετών. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, επιφανείς επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και εργαζόμενοι του Ομίλου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον καταξιωμένο επιχειρηματία. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος, τα τέσσερα παιδιά του και τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμος, που κλήθηκαν να πουν το ύστατο χαίρε στον πολυαγαπημένο τους άνθρωπο.

    Μονάχα λόγια αγάπης, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης είχαν να πουν για τον Στέλιο Σκλαβενίτη, όσοι παρευρέθηκαν στην ακολουθία.

    «Αποτελούσε ηθικό παράδειγμα για την κοινωνία. Καλός οικογενειάρχης, απλός, χαμογελαστός. Ο Στέλιος ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Καθε μέρα μαζί του ξεχωριστή. Δεν γκρίνιαζε ποτέ. Κοντά του έμαθα να βλέπω τα πράγματα στη ζωή θετικά κι ότι όλα τα προβλήματα να έχουν τη λύση τους. Καλοσύνη, ευγένεια, δικαιοσύνη. Πάνω από όλα έβαζε την οικογένειά του. Ένιωθα μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους εργαζόμενους. Ήθελε να είμαστε πρότυπο για τους άλλους. Καλό παράδεισο, αγαπημένε μας» δήλωσε η Ευγενία Τζωρτζάτου, διευθύντρια του γραφείου του Στέλιου Σκλαβενίτη.

    sklavenitis_adelfos01
    Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, αδερφός του Στέλιου Σκλαβενίτη

    «Ο κ. Στέλιος αγαπούσε όλη την Ελλάδα. Σήμερα δεν αποχαιρετούμε τον εργοδότη μας αλλά έναν σπουδαίο άνθρωπο που μου πρόσφερε πολλά σε εμένα και την οικογένειά μου. Ο Θεός να σε έχει κοντά του», είπε ο Νίκος Λαβίδας, γενικός εμπορικός διευθυντής της «Σκλαβενίτης», με έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

    skl01
    Ο Παναγιώτης Φασούλας
    Τα μέλη της οικογένειας του Στέλιου Σκλαβενίτη δεν είχαν τη δύναμη να μιλήσουν, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε άνθρωπο να συμφιλιωθεί με ένα τόσο αιφνίδιο και τραγικό γεγονός.

     

    μητσοτακης
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
    κουρουμπλης
    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής
    λεβεντης
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
    skl02
    Ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος Δ.Σ. Alpha Bank
    Μαρινακης
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    σκλαβενιτης

    Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης

    Ο Δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης
    Ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας

    Ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής ενώ νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου «Υγεία», ήταν πολύ αγαπητός στους εργαζομένους της οικογενειακής επιχείρησης που διοικούσε μαζί με τον αδελφό του Γεράσιμο και την αδελφή του Μαρία ενώ απολάμβανε τον σεβασμό από συνεργάτες και αντιπάλους, για την ευγένεια, το ήθος αλλά και τις ηγετικές ικανότητές του.

    Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, εκατοντάδες αναρτήσεις κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκείνους που έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους.

    «Δυστυχώς δεν είναι ψέμα… έφυγε ένας πατριώτης», αναφέρει μια ανάρτηση ενώ σε μια άλλη γίνεται λόγος για έναν άνθρωπο πάντοτε χαμογελαστό που στήριζε τους εργαζόμενους, τους οποίους θεωρούσε το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εταιρείας.

    Αλλά και όσοι τον γνώρισαν έχουν να μιλούν για έναν άνθρωπο πράο, πάντοτε ευγενικό και με σπάνιο ήθος για τις μέρες μας. «Όπως και η υπόλοιπη οικογένεια, ήταν ένας άνθρωπος που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή, χωρίς ίχνος έπαρσης και αλαζονείας… », σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    To μεσημέρι εξεδόθη και το ιατρικό ανακοινωθέν από το Υγεία, στο οποίο αναφέρεται πως ο αποθανών προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και αμέσως μεταφέρθηκε  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

    Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας.

    Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.  Μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, ο Στέλιος Σκλαβενίτης, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και είχε σηκώσει το «βάρος» της συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο» ενώ ήταν αυτός που είχε την ευθύνη συνεργασίας με τους προμηθευτές του ομίλου Σκλαβενίτη.

    Ο όμιλος που δημιούργησαν τα τρία αδέλφια Σκλαβενίτη αριθμεί σήμερα περίπου 500 καταστήματα και απασχολεί 23.000 εργαζομένους, όντας ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η οικογένεια Βερούκα των Bazaar τιμά τη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκατοντάδες καταστήματα κλειστά για το τελευταίο αντίο στον Στέλιο Σκλαβενίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα τιμήσουν τη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη οι εργαζόμενοι του Ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ