• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πώς να κάνετε ρουά-ματ στο σκάκι σε δύο κινήσεις


    Το σκάκι είναι παιχνίδι τακτικής, μυαλού, αλλά πάνω απ’ όλα παιχνίδι υπομονής. Μία παρτίδα μπορεί να κρατήσει ακόμα και ώρες ολόκληρες μέχρι να αναδειχθεί νικητής (αν αναδειχθεί νικητής). Όμως σε μία περίπτωση μπορεί να κρατήσει… λίγα μόλις δευτερόλεπτα!

    Πιθανόν να μην το γνωρίζετε, όμως υπάρχει μία κίνηση η οποία επιτρέπει σε έναν παίκτη να κάνει ματ στον αντίπαλό του σε μόλις δύο κινήσεις. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει ο αντίπαλος να κάνει δύο… τραγικά λάθη.

    Πρώτον, η πρώτη του κίνηση να είναι να μετακινήσει το στρατιωτάκι που βρίσκεται μπροστά από τον αξιωματικό που είναι δίπλα στον βασιλιά. Και δεύτερον, η δεύτερή κίνησή του να είναι να μετακινήσει (κατά δύο τετράγωνα) το ακριβώς διπλανό του πιόνι, που βρίσκεται μπροστά από τον ίππο.

    Αν ο αντίπαλος κάνει πράγματι αυτά τα λάθη, ο παίκτης μπορεί, με πρώτη κίνηση να «απελευθερώσει» τη βασίλισσα, μετακινώντας το πιόνι που βρίσκεται μπροστά από τον βασιλιά του, και με δεύτερη κίνηση να μετακινήσει τη βασίλισσά του διαγώνια του αντίπαλου βασιλιά, να κάνει το πιο γρήγορο ρουά-ματ που υπάρχει, σε μόλις δύο κινήσεις!

    Δείτε στο βίντεο πώς γίνεται αυτό:



    ΣΧΟΛΙΑ