• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πώς καταστρέφει τη φήμη της H&M μία γυναίκα που δημοσιεύει ένα γράμμα στο Facebook 


    Η Ruth Clemens δημοσίευσε ένα γράμμα στο Facebook απευθυνόμενη στην γνωστή εταιρία ρούχων H&M. Εκφράζει την απογοήτευση της προς τη μάρκα και την κατηγορεί πως πουλά ρούχα που κάνουν διακρίσεις κατά των ‘plus-size’ γυναικών. Η ίδια καθώς δεν είναι εύσωμη θεωρεί πως η εταιρία προσπαθεί να προβάλει συγκεκριμένα πρότυπα μέσω των ρούχων της τα οποία δεν απευθύνονται σε γυναίκες με καμπύλες.

    Η Ruth δηλώνει πως πάντα δυσκολευόταν να βρει παντελόνια λόγω του ύψους της (1,80 μέτρα) αλλά η Η&Μ είναι φανερό πως βγάζει υπερβολικά μικρά νούμερα. Αναρωτιέται εάν είναι τόσο χοντρή και δεν μπορεί να χωρέσει ούτε στο νούμερο 16 -το μεγαλύτερο της μάρκας- και πού πρέπει να καταφύγει αφού η κατηγορία για τα plus-size νούμερα δεν καλύπτει τις ίδιες συλλογές μ᾽αυτές των μικρότερων μεγεθών.

    Η Ruth φωτογράφησε τον εαυτό της φορώντας μία μπλούζα μεσαίου μεγέθους και ξεκούμπωτο παντελόνι του Η&Μ. Η φωτογραφία έγινε viral στο Facebook καθώς έχει πάνω από 77,000 likes και πάνω από 10,000 κοινοποιήσεις.

    ruth clemens

    Το μήνυμα που έστειλε στην εταιρία:

    “Aγαπητή Η&Μ,

    Ενώ ήμουν στο κατάστημά σας στο Leeds, βρήκα ένα ζευγάρι τζιν στην τιμή των 10 λιρών -πολύ καλή τιμή- σε νούμερο 16. Συνήθως φοράω νούμερο 14, και περιστασιακά 16, κι έτσι το δοκίμασα. Δεν πήγε καλά.

    Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε ότι το 16 είναι το μεγαλύτερο που προσφέρετε (εκτός από τη συλλογή των plus size η οποία είναι πολύ περιορισμένη και δεν προσφέρει το φάσμα σχεδίων που υπάρχει στα μικρότερα μεγέθη).

    Δεν είμαι υπέρβαρη (όχι πως θα έπρεπε να έχει σημασία) και παρόλο που έχω ύψος 1,80 μέτρα και ανήκω στο μέσο όρο των γυναικών όσον αφορά το βάρος μου. Ήδη αντιμετωπίζω δυσκολίες στα νούμερα λόγω του ύψους μου αλλά γιατί κάνετε τα νούμερα των τζιν σας τόσο αδιανόητα μικρά; Είμαι τόσο χοντρή για τα καθημερινά σας μεγέθη;

    Ίσως αναγνωρίζετε το τοπ που φοράω – είναι ένα από τα σχέδια σας σε μεσαίο νούμερο. Φροντίστε το.

    Τελειώνει την επιστολή της παραθέτοντας τα σχετικά hashtags: #whatdoesplussizeevenmean #bodypositive#fashionforall”

    Η εταιρία απάντησε ως εξής:

    Γεια σου Ruth, σ᾽ευχαριστούμε για τα σχόλια σου. Λυπούμαστε που ακούμε για την πρόσφατη εμπειρία σας στο κατάστημά μας. Επιθυμούμε οι πελάτες μας να ευχαριστιούνται τα ψώνια τους στα καταστήματά μας και να φεύγουν γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η Η&Μ σχεδιάσει και στέλνει ρούχα σε καταστήματα παγκοσμίως, επομένως τα μεγέθη ποικίλουν ανάλογα με το στιλ, κόψιμο και ύφασμα. Εκτιμούμε τα σχόλιά σας και θα τα λάβουμε υπόψην.᾽

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-protini-o-gimnastis-ton-celebrities-na-trote-prin-ke-meta-ti-gimnastiki/54138

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pia-diasimi-eteria-pou-agapane-i-ginekes-triplasiase-ta-kerdi-tis-giati-miose-tis-times-tis/54100



    ΣΧΟΛΙΑ