• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    “Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη”: Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε διακοπές

    • NewsRoom


    Είστε εργασιομανείς και προσπαθείτε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ένα διάλειμμα από την δουλειά; Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η επιχειρηματική κουλτούρα και αγορά επιβάλλει στον εργαζόμενο να δουλεύει σκληρά και να αφιερώνεται στο επάγγελμα του. Αυτές ίσως είναι και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να παραμείνει κάποιος σε μια επιχείρηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όρια σας και να σταματάτε λίγο από την πολλή δουλειά.

    Ακολουθεί μια λίστα με τα έξι σημάδια, τα οποία δείχνουν ότι έχετε δώσει όλο τον εαυτό σας στην δουλειά:

     

    1. Όταν ο ελεύθερος χρόνος είναι μια άγνωστη έννοια για εσάς

    work 3

    Παρόλο που δουλεύετε αρκετά, πρέπει να έχετε ελεύθερο χρόνο για εσάς και να τον αξιοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που συναντηθήκατε με τους φίλους σας ή με την οικογένεια σας, κοιτάζοντας μια ταινία, πηγαίνοντας στα μαγαζιά, είναι το κλειδί για ανοίξετε την πόρτα και να φύγετε για μια βόλτα ή για διακοπές.

    2. Αναλαμβάνετε το ‘’φορτίο’’ μόνοι σας

    work 1

    Εάν είστε τελειομανείς, είναι ίσως λογικό να έχετε την φυσική ανάγκη και να διασφαλίσετε ότι όλα θα λειτουργούν κανονικά στην δουλειά ακόμη και αν λείπετε. Όμως, δεν θα πρέπει να λειτουργείτε έτσι. Να θυμάστε ότι δεν έχετε υπερφυσικές δυνάμεις- δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Ακόμη και αν μπορείτε, δεν θα πρέπει να το κάνετε.

    3. Όταν όλες οι φιλοδοξίες σας σχετίζονται με την δουλειά

    work 56

    Το να έχετε υψηλούς στόχους για τη δουλειά, είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Όμως, δεν θα πρέπει να είναι το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να είστε επιτυχημένοι. Προσπαθήστε να κρατάτε μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και ενδιαφερόντων. Εάν κάποιος σας ρωτάει για τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες και η μόνη σας απάντηση είναι σχετική με τη δουλειά… τότε σημαίνει ότι δίνετε πολλά στη δουλειά και χρειάζεται ένας έλεγχος.

    4. Όταν το μυαλό σας είναι συνέχεια στη δουλειά

    photo of woman locked in chain typing on laptop

    Μπορείτε να βγείτε με τους συναδέλφους έξω από το γραφείο αλλά είναι αδύνατο να συζητάτε και να σκέφτεστε συνεχώς τη δουλειά. Εάν το μυαλό και το σώμα σας διαρκώς δουλεύει ακόμη και όταν βρίσκεστε έξω, τότε είναι σημάδι ότι έχετε ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

    5. Όταν μιλάς συνεχώς για τη δουλειά

    ergasia33

    Υπάρχει πρόβλημα όταν το μοναδικό θέμα συζήτησή σας είναι η δουλειά. Και όταν συζητάτε μόνο για την δουλειά ακόμη και όταν βρίσκεστε με την οικογένεια ή τους φίλους σας, τότε είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχετε αφιερωθεί πλήρως στην εργασία σας.

    6. Όταν η δουλειά σας επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή σας

    workaholic3

    Όταν η δουλειά συνθέτει το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού σας, τότε θα πρέπει να αλλάξει αυτό το γεγονός. Βρείτε ενδιαφέροντα, hobbies και δραστηριότητες- εκτός της δουλειάς- τα οποία να σας δίνουν ευχαρίστηση και χαρά. Εάν η δουλειά καθορίζει κάθε απόφαση που παίρνετε ή πως αντιδράτε σε κάθε περίσταση, τότε ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε το πόσο αφιερωμένος είστε στη δουλειά σας.

    Πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στην εργασία τους. Εάν λοιπόν έχετε εντοπίσει κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, είναι καιρός για να ξεκουραστείτε. Θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο υγιείς!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mikonos-iperopsia-ke-astronomikes-times-8-evro-o-kafes-sto-nammos/60399



    ΣΧΟΛΙΑ