• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Παραλίγο τραγωδία σε παιδική χαρά: Έπεσε δέντρο μπροστά στα παιδιά (εικόνες)


    Τύχη…βουνό είχαν το πρωί της Τρίτης, μικρά παιδιά που έπαιζαν ανέμελα σε πάρκο στην Αλικαρνασσό, όταν ξαφνικά ένα τεράστιο κομμάτι δέντρου έσπασε και «προσγειώθηκε» σε απόσταση αναπνοής από το πάρκο, εγκυμονώντας την ίδια ώρα σοβαρό κίνδυνο και για τους διερχομένους.

    Το περιστατικό συνέβη στο πάρκο του Αγίου Φανουρίου, επί της οδού Δωδεκανήσων, στην Αλικαρνασσό και τα παιδιά έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης.

    Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως αναφέρει στο neakriti.gr κάτοικος της περιοχής που κάνει λόγο για… τύχη βουνό που είχαν οι ανήλικοι στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα γερασμένο δένδρο και ήταν αναπόφευκτο να σπάσει, αφού είχε ξεραθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

    Επίσης άλλο σημαντικό στοιχείο, αποτελεί και το γεγονός ότι το δέντρο, δεν έπεσε στην καρδιά του πάρκου που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή τα παιδιά, ενώ μέρος του βρέθηκε και σε παράδρομο, με ότι αυτό σήμαινε για κατοίκους που θα περνούσαν από το σημείο.

    Άμεση ήταν η κινητοποίηση από πλευράς δήμου Ηρακλείου, καθώς μετά και από σχετική ενημέρωση στην υπηρεσία πρασίνου, συνεργείο έσπευσε στην περιοχή και απομάκρυνε το κομμένο και κατεστραμμένο κομμάτι του δέντρου , απομακρύνοντας έτσι παράλληλα και τον… κίνδυνο ατυχήματος για τους κατοίκους.

    Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα, υπήρξε παρόμοιο περιστατικό, αφού τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Θερίσου από το τεράστιο κλαδί ενός δέντρου το οποίο έπεσε στην είσοδο παιδικής χαράς.

    Σε κάθε περίπτωση, η παραλίγο τραγωδία αποφεύχθηκε και σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα θυμούνται για καιρό το περιστατικό και θα κάνουν το σταυρό τους που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ