• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντάται σήμερα με τον Τ. Ερντογάν

    • NewsRoom
    Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Πατριάρχης Βαρθολομαίος


    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα συναντηθεί, σήμερα Τετάρτη στις 16:30, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

    Πρόκειται για μία συμβολική και άκρως σημαντική συνάντηση καθότι από τη μία εκπροσωπείται η ελληνική ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία και από την άλλη η τουρκική κυβέρνηση που την τελευταία περίοδο είναι άκρως προκλητική απέναντι στην Ελλάδα με τον Ταγίπ Ερντογάν να μην χάνει ευκαιρία να δηλώνει το ανθελληνικό πνεύμα του κυρίως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την γειτνίαση των δύο χωρών.

    Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση των δύο σημαντικών ανδρών. Ποια θα είναι η στάση του καθενός απέναντι στον άλλον; Τι θα συζητήσουν; Θα δώσουν τυχόν λύση σε καίρια ζητήματα όπως της τέλεσης των λατρευτικών καθηκόντων των δύο μειονοτήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Τουρκία αντίστοιχα; Θα κάνουν λόγο και για πολιτική; Σημειώνουμε δε ότι ο Ερντογάν θεωρούσε πως θα πήγαινε σε εκλογές και το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε αναβολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναβολή εκλογών στην Τουρκία ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης-Σφοδρή αντίδραση Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντιμιτρόφ: «Έχουμε κοινό όραμα με την Ελλάδα για το ονοματολογικό»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απαντήσεις Καμμένου: Φευγάτες οι… φρεγάτες. Στον αέρα και η προμήθεια των F-16



    ΣΧΟΛΙΑ