• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 11,9% για ΝΔ – 76% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 11,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί το Σάββατο.

    Πιο συγκεκριμένη, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 7,1%,  ενώ στη τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό. Στην βουλή φαίνεται πως μπαίνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και  Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

    Ένα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα.

    Αναφορικά με το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ, το 65% των πολιτών συμφωνούν με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατευθυνθεί προς τη μείωση των φόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

    Τέλος, όσον αφορά την μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η δημοσκόπηση της Marc δίνει προβάδισμα στην Φώφη Γεννηματά.

    Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:

    Γεννηματά: 33,5%
    Καμίνης: 18%
    Θεοδωράκης: 16,1%
    Ανδρουλάκης: 12,4%

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Στουρνάρας στο mononews.gr: Καμία επαφή με την ΓΕΔΔ κ. Μαρία Παπασπύρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Το υλικό που έχω καταγράψει βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Γαβρά



    ΣΧΟΛΙΑ