ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προβάδισμα 11,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Πιο συγκεκριμένη, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 7,1%, ενώ στη τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό. Στην βουλή φαίνεται πως μπαίνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.
Ένα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα.
Αναφορικά με το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ, το 65% των πολιτών συμφωνούν με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατευθυνθεί προς τη μείωση των φόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Τέλος, όσον αφορά την μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η δημοσκόπηση της Marc δίνει προβάδισμα στην Φώφη Γεννηματά.
Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:
Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Στουρνάρας στο mononews.gr: Καμία επαφή με την ΓΕΔΔ κ. Μαρία Παπασπύρου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Το υλικό που έχω καταγράψει βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Γαβρά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
