• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Νέα σοκαριστική περιγραφή από το Μάτι: «Μαμά δεν μπορώ να πάρω ανάσα» (video)

    • NewsRoom


    Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες με σοκαριστικές περιγραφές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως, ακόμη και δέκα μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Ούτως ή άλλως, είναι κάτι που δεν ξεχνιέται και μια πληγή που δεν πρόκειται να επουλωθεί.

    Μία νέα, ανατριχιαστική μαρτυρία ήρθε στη δημοσιότητα από την Κατερίνα Σγούρα, η οποία κατάφερε να σωθεί μαζί με τον πατέρα της και να επιζήσει της πύρινης κόλασης. Η κ. Σγούρα βρέθηκε, μάλιστα, δίπλα στο 6μηνο βρέφος, το μικρότερο θύμα της φωτιάς στο Μάτι, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε τους πάντες.

    Περιέγραψε την ιστορία της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκινώντας από τη στιγμή που ανέβηκε στο σπίτι της στον τέταρτο όροφο, αλλά οι φλόγες ήταν πιο ψηλά.

    «Τότε ουρλιάζω “φεύγουμε τώρα!”. Στις 18:40 πέσαμε στο νερό. Ο ήλιος ήταν ψηλά, αλλά ήταν νύχτα για εμάς. Μπαίνουμε στη θάλασσα μέχρι το λαιμό για να βάζουμε γρήγορα τα κεφάλια μας μέσα γιατί πεταγόντουσαν καυτά κουκουνάρια πάνω μας που ήταν σαν πυροτεχνήματα. Βλέπω έναν κύριο δίπλα μου να κρατάει ένα μωρό που είναι το γνωστό μωρό που έχασε τη ζωή του, με τα πόδια του καμμένα», συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή της.

    «Δίπλα μου είναι μια κοπέλα νομίζω τη λενε Μαργαρίτα που τρέμει. “Μπορώ να κάνω κάτι;” ρωτάω και ένας διασώστης μου λέει μην την ακουμπάς, η πλάτη της είναι καμμένη ολόκληρη. Είναι μπροστά στα πόδια μου ένα κοριτσάκι που όπως άκουσα να τη φωνάζει η μητέρα της την έλεγαν Δωροθέα. Έλεγε συνεχεια στη μητέρα της “μαμά θέλω να φύγουμε, μαμά θέλω να πάω σπίτι, μαμά δεν μπορώ να πάρω ανάσα”», συνεχίζει η κυρία Σγούρα.

    «Μετά από λίγο ακούγεται μια φωνή αντρική “Δωροθέα”. Ήταν ο μπαμπάς της που είχε κατέβει στην παραλία με τα πόδια, δεν ξέρω από πού. Και με το που ακούγεται αυτό αρχίζει να τσιρίζει η μικρή “μπαμπά”. Η επανένωση της οικογένειας, ο άνθρωπος πρέπει να τους είχε ξεγραμμένους, εκείνη την ώρα μέσα στην κόλαση ήταν θαύμα», προσθέτει.

    Και καταλήγει με δύο ευχές για όσους έφυγαν και όσους έμειναν πίσω: «Για όσους έφυγαν θέλω να πω να βγουν στο φως και να βρουν το δρόμο τους. Θέλω να ευχηθώ για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω, κάποια στιγμή να βρουν την γαλήνη στην ψυχή τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στους 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά – 1 αγνοούμενος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικοί διάλογοι της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα της φωτιάς: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά»
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο πυροσβέστης Νίκος Ρουκούδης μιλά για την φονική πυρκαγιά: «Είδα τον εαυτό μου στον καθρέπτη, είχε αλλάξει λόγο της φρίκης»



    ΣΧΟΛΙΑ