• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μητέρα 22χρονης παιδοκτόνου: «Η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της»

    • NewsRoom


    «Δεν θα την αφήσω να περάσει μόνη της αυτόν τον Γολγοθά. Η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της», δήλωσε η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας που πέταξε το μωρό της από το μπαλκόνι του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη.

    «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παιδί μου. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Να σκεφτείτε ότι και κανένας από την πολυκατοικία που μένουμε δεν είχε καταλάβει κάτι. Δεν ήταν αδύνατη. Τα κάποια κιλά παραπάνω που πήρε τους τελευταίους μήνες δεν με υποψίασαν.

    Όταν μου είπαν οι αστυνομικοί ότι το βρέφος είναι της κόρης μου, έπεσα από τα ”σύννεφα”. Αν μου το έλεγε θα τη βοηθούσα. Δεν θα την άφηνα να περάσει μόνη της αυτόν τον γολγοθά. Είναι παιδί ακόμα, μόλις 22 χρόνων.

    Η πράξη είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της. Και καταλαβαίνω ότι στο εξής θα χρειαστεί βοήθεια, στήριξη», λέει, μιλώντας στη «Real news». «Η ψυχολογική της κατάσταση όπως μου λένε οι γιατροί δεν είναι καλή. Το βλέπω το παιδί μου. Θα χρειαστεί πολύ χρόνο να συνέλθει, αν συνέλθει ποτέ. Εγώ θα είμαι δίπλα της, ό,τι μπορώ θα της το δώσω».

    Φοβόταν την αντίδραση της μητέρας της η 22χρονη

    Από την άλλη, στην απολογία της η 22χρονη τόνισε πως η ερμητική σιωπή της 22χρονης ήρθε ως συνέπεια του φόβου για την αντίδραση της μητέρας της και της απόρριψης του φίλου της.

    Έτσι αποφάσισε να κυοφορήσει και να γεννήσει μόνη της, αλλά όπως είπε δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό. Σκοπός της ήταν να το φέρει στον κόσμο και στη συνέχεια να το δώσει σε κάποιο ίδρυμα για υιοθεσία γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει.

    «Η επιτακτική επιθυμία της μητέρας μου θα ήταν, σίγουρα, να το “ρίξω”. Φοβόμουν, συνεπώς, ακόμα και να μιλήσω στην ίδια μου τη μητέρα, διότι ήμουν βεβαία πως θα νευριάσει μαζί μου», λέει στο απολογητικό της υπόμνημα η 22χρονη.

    «Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η μητέρα της κάθε εγκυμονούσας είναι στήριγμα, στη δική μου περίπτωση πίστευα ότι ήταν πηγή φόβου, όπως προείπα, για τις προκληθησόμενες συνέπειες. Ο φόβος μου αυτός καθοδήγησε, για όλο το χρονικό διάστημα της μοναχικής μου εγκυμοσύνης, την ερμητική σιωπή μου», σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι ούτε στον πατέρα της μπορούσε να βρει στήριγμα, καθώς οι σχέσεις τους μετά το διαζύγιο με την μητέρα της, είχαν διαταραχθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα σύλληψη για το διπλό φονικό στην Κύπρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολόκληρη η απολογία της 22χρονης παιδοκτόνου που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της φρικτής πράξης της



    ΣΧΟΛΙΑ