• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μύκονος: Σταματήστε να φθονείτε το νησί


    Ας προσθέσουμε άλλο ένα κεφάλαιο στο μύθο που λέγεται Μύκονος. Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα φέτος για το νησί, ως επί το πλείστον επικριτικά και ενίοτε καυστικά. Προσωπικά τόλμησα και αναφέρθηκα σε μερικά από τα θέματα του νησιού, όχι από λόγους φιλοδοξίας ή εχθρικής διάθεσης, αλλά γιατί πραγματικά αγωνιώ σαν σκεπτόμενη Ελληνίδα. Όμως, η διάθεση μου ήταν πέρα για πέρα θετική!

    Είπα λοιπόν ότι η Μύκονος χρειάζεται αστυνόμευση γιατί αυτή που έχει, δεν επαρκεί! Και όντως αυτό ισχύει… Είπα ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το ίδιο το κράτος, γιατί είναι αξιόλογη πηγή εσόδων και ξένου συναλλάγματος. Και ποιος μπορεί αυτό να το αντικρούσει;

    Μαρί Γυπαράκη
    Μαρί Γυπαράκη

    Όμως το να την γελοιοποιούμε, να την έχουμε κάθε δεύτερη μέρα στο στόχαστρο και να την περιγράφουμε σαν ένα μέρος που εκτυλίσσονται σκηνές σκληρού και αιματοβαμμένου θρίλερ, ξεφεύγει από κάθε πραγματικότητα και οποιοδήποτε κουτσομπολιό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν συμβεί δυσάρεστα και θλιβερά γεγονότα. Τέτοια γεγονότα όμως συμβαίνουν καθημερινά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Πολύ απλά; Δεν τα μαθαίνουμε!

    Η Μύκονος ήταν, είναι και θα είναι αδιαφιλονίκητα, ένα μέρος με αμέτρητα πλεονεκτήματα και δεκάδες χαρίσματα.

    Παραθέτω μερικά απ’αυτά:

    • Διαθέτει λάμψη και φως! Έχει πάνω από 15 εκπληκτικές παραλίες, με εκπληκτικά νερά, για κάθε γούστο και βαλάντιο.
    • Έχει ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα και ύφος.
    • Το πνεύμα και η μόρφωση των κατοίκων έχουν εξελιχθεί πολύ από τα παλιά χρόνια. Η Μύκονος είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που έβγαλε τόσες γυναίκες επιστήμονες και δημιουργούς.
    • Έχει υψηλό πνευματικό επίπεδο με φιλελεύθερο πνεύμα και ευρεία αντίληψη. Έτσι κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη των ομοφυλοφίλων διεθνώς, καθώς και την προτίμηση των καλλιτεχνών, των επωνύμων και ακόμη και των γυμνιστών, τα παλιότερα “συντηρητικά” χρόνια.
    • Αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο ελληνικό μέρος, από όλους όσους υπέκυπταν στην γοητεία της και αυτοί ήταν αμέτρητοι.
    • Η Μύκονος ήταν και είναι ένα μέρος που βοήθησε στην διάδοση του ονόματος μεγάλων σχεδιαστών μόδας, καλλιτεχνών, πολλών ελληνικών εστιατορίων και επιχειρήσεων, σε άλλα μέρη του κόσμου. Μέχρι και γνωστές διεθνείς αλυσίδες εστιατορίων, μέσω της Μυκόνου, κατάφεραν να εξαπλωθούν με συγκριτικό πλεονέκτημα.
    • Ο συνδυασμός του ελληνικού χρώματος και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας μαζί με τα στοιχεία ενός κοσμοπολίτικου και λαμπερού κόσμου, σ αυτό το νησί, ήταν και παραμένουν μοναδικά.
    • Η παροχή υπηρεσιών στο νησί, υπήρξε και συνεχίζει να είναι υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και αυτό καθιστά τη Μύκονο αδιαφιλονίκητα, έναν από τους πιο hot διεθνείς προορισμούς.
    • Εκατοντάδες γενιές Ελλήνων και αλλοδαπών έχουν απολαύσει την μαγεία της Μυκόνου είτε στα εξαιρετικά ξενοδοχεία της, είτε σαν ιδιοκτήτες μοναδικών κατοικιών με το δικό τους χρώμα και στυλ. Ακόμη και σήμερα, θεωρείται μεγάλο προσόν η απόκτηση ή και η διατήρηση – λόγω του κόστους – μιας κατοικίας στο νησί.
    • Από τα παλιά χρόνια, η Μύκονος υπήρξε σημείο συνάντησης, φίλων, εραστών, ατελείωτων νεανικών παρεών, ακόμη και οικογενειών.
    • Πλήθος επωνύμων την έχουν κατά καιρούς επιλέξει, είτε για να περάσουν απαρατήρητοι, είτε για να τονίσουν την παρουσία τους στα ΜΜΕ .
    • Κατά τ’ άλλα; Το κουτσομπολιό και τα φώτα δημοσιότητας στραμμένα πάντα επάνω της, κάνουν τη Μύκονο να φαντάζει άλλοτε σαν ένα μέρος βουτηγμένο στην βρωμιά και άλλοτε σαν ένας ναός δόξας και λάμψης.

    Υπάρχουν και άλλα πανέμορφα μέρη στην χώρα μας, αλλά ποιος ασχολείται μ’ αυτά; Η εύκολη λύση είναι πάντα να βρίσκεις κάτι έτοιμο και καθιερωμένο, να ασκείς κριτική και ν’ ασχολείσαι μ’αυτό, γιατί απλά πουλάει.

    Ας είμαστε λοιπόν πιο επιεικείς και θετικά σκεπτόμενοι αυτή την ώρα! Την ώρα αυτή, που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ, εμείς οι Έλληνες, από ελληνικούς προορισμούς διεθνούς βεληνεκούς! Και η Μύκονος είναι σαφώς ένας σημαντικός διεθνής προορισμός και πρέπει να τον προστατεύσουμε και να τον προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mikonos-report-h-shakira-ke-parti-tis-louis-vuitton/66129



    ΣΧΟΛΙΑ