• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κολλέγιο: Παίρνουν ναρκωτικά για να διαβάσουν και το ποστάρουν


    Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένα παιδιά που πάνε κολλέγιο κάνουν κατάχρηση των ναρκωτικών ADHD, γιατί τους βοηθάει να μελετήσουν, όπως επίσης πιστεύουν ότι τους βοηθά να συγκεντρώνονται και μειώνει την ανάγκη τους για ύπνο. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε όλο τον κόσμο, για να μάθουμε πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η χρήση ναρκωτικών. Κάποια έρευνα αναφέρει ότι είναι σπάνια η χρήση, με περίπου το 2% των παιδιών που πάνε κολλέγιο να τα παίρνουν, και κάποια άλλη αναφέρει ότι είναι ανεξέλεγκτη, με περισσότερο από το 40% να έχει τουλάχιστον δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο. Μία μελέτη που εξέτασε όλες τις υπόλοιπες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 17% των φοιτητών κολλεγίου κάνει χρήση του ναρκωτικού ADHD, ή 1 στους 6 φοιτητές.

    Εξετάζοντας τις φωτογραφίες αυτών των ναρκωτικών που μοιράζονται οι φοιτητές μέσω μιας εφαρμογής (app) που ονομάζεται «Yeti Campus Stories», είναι σαφές ότι ανεξάρτητα από το ποσοστό, πολλοί φοιτητές βρίσκονται με χάπια ADHD, τα οποία είναι στο Πρόγραμμα ΙΙ ελεγχόμενων ουσιών, στην ίδια κατηγορία που είναι και η κοκαΐνη. Λένε ανοιχτά στους ανθρώπους ότι τα παίρνουν και οι φίλοι τους κάνουν like στα posts τους.

    Το «Yeti» είναι μια εφαρμογή όπου οι φοιτητές μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα βίντεο της ζωής τους στο κολέγιο και προσφέρει μια αποκαλυπτική, κάποιες φορές εντυπωσιακή, ματιά του πολιτισμού του κολεγίου.

    Εδώ είναι μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από τους φοιτητές κολεγίων τις τελευταίες εβδομάδες και δείχνουν διάφορα είδη ναρκωτικών όπως το Ritalin και Adderall.



    ΣΧΟΛΙΑ