• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα στα οικονομικά της ελληνικής επιτροπής της Unicef

    UNICEF - παιδιά

    UNICEF


    Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι καταγγελίες της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής της Unicef στην Ελλάδα για οικονομικές ατασθαλίες. Η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού για την προστασία και τη στήριξη των παιδιών ότι διακόπτει τη συνεργασία του με την υπάρχουσα επιτροπή στη χώρα μας.

    Την παραγγελία για τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την επιστολή
    που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η σημερινή πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef Σοφία Τζιτζίκου.

    Σε πρόσφατες δηλώσεις της στον Τύπο η κυρία Τζιτζίκου είχε πει:

    «Το παρόν Δ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο του 2016. Κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στα χέρια μας, στις αρχές του 2017, διατάξαμε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο, ο οποίος εντόπισε διάφορες ατασθαλίες. Αμέσως κοινοποίησα τόσο τα αποτελέσματα όσο και τις καταγγελίες στα κεντρικά του οργανισμού, στη Γενεύη. Τον Οκτώβριο του 2018 είχα συνάντηση με τη Διεθνή Επιτροπή, όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος σε βάθος 15ετίας, με τη δική μας στήριξη φυσικά. Το πόρισμα του τελευταίου ελέγχου έδειξε πράγματα που ξεπερνούσαν το επίπεδο των απλών παρατυπιών…», δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» η κ. Τζιτζίκου.

    Ήδη η καταγγέλλουσα πρόεδρος του τμήματος της Unicef στην Ελλάδα έχει κληθεί σε κατάθεση από τον εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α.Κούγιας για δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι: Γνώριζαν τους δράστες και τους άφησαν να φύγουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας για τη θρησκευτική συνείδηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με την υπόθεση δολοφονίας στην Κύπρο: «Η αστυνομία κάτι κρύβει», λέει ο Έλληνας ιατροδικαστής



    ΣΧΟΛΙΑ