• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η άλλη πλευρά της Μυκόνου: Κοντέινερ και παραπήγματα για εκείνους που θα υπηρετήσουν τις διακοπές της χλιδής


    Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η Μύκονος και σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον κοσμοπολίτικο και χλιδάτο προορισμό του καλοκαιριού. Σχεδόν καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους κοντέινερ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή των εργαζομένων, καθώς οι εργοδότες, όπως φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένοι να νοικιάσουν κατοικήσιμους χώρους για το σκοπό αυτό.

    Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, το νησί των Ανέμων καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, αφού τα τεράστια, μεταλλικά κοντέινερ φθάνουν στο λιμάνι με φορτηγά και αφήνονται όπου υπάρχει ελεύθερη γη, δίπλα από επιχειρήσεις, κοντά σε κεντρικούς δρόμους, ακόμη και στη μέση του πουθενά. Έπειτα, γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να θεωρούνται κατοικήσιμα και να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες, που δημοσιεύει το protothema.gr, στις οποίες φαίνονται τα «μεταλλικά σπίτια», που θα στεγάσουν εκατοντάδες εργαζόμενους.

    mikonos1a
    Καλό Λιβάδι

    mikonos2
    Αγραρι
    mikonos3
    mikonos4
    mikonos5

    Την ίδια ώρα, μια καταγγελία από τον Σύλλογο Γονέων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου έρχεται για να επιβεβαιώσει πως η Μύκονος μπορεί να είναι το νησί της καλοπέρασης για τους τουρίστες, αλλά είναι και το νησί της κόλασης για τους εργαζόμενους, που καλούνται να δουλεύουν και να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Όπως αναφέρεται στην παρακάτω ανάρτηση στο facebook, η δασκάλα του σχολείου δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα δωμάτιο για να μείνει και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να φύγει από το νησί. Λίγο μετά έγινε γνωστό πως μια  Μυκονιάτισσα της παραχώρησε ένα μικρό δωμάτιο στην περιοχή Αγράρι σε μια λογική τιμή.

    Φυσικά, η συγκεκριμένη στάθηκε τυχερή, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα καταφθάσουν στο νησί για την καλοκαιρινή σεζόν και θα πρέπει να βολευτούν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες σε ακατάλληλα και αντιαισθητικά κοντέινερ με άλλους συναδέλφους τους.



    ΣΧΟΛΙΑ