• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    H μεγάλη ανατροπή: Τέλος οι Πανελλήνιες-Με το βαθμό του απολυτηρίου η είσοδος στο Πανεπιστήμιο

    • NewsRoom
    Πανελλαδικές


    Σε προθάλαμο για τα Πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ’ Λυκείου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β’ Λυκείου. Παράλληλα, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία, όπως γνωστοποιεί ο Κώστας Γαβρόγλου.

    Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» λέει, παράλληλα, όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη», ενώ απαντά και στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της πολιτείας.

    Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου«τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου και η Γ’ Λυκείου θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους. Παράλληλα θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων και αρχίσαμε ήδη να ιδρύουμε νέα τμήματα. Η ίδρυση, επίσης, των διετών Προγραμμάτων Σπουδών που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα οδηγήσει πολλούς νέους να εγγραφούν στα Επαγγελματικά Λύκεια ώστε – χωρίς εξετάσεις – να εισάγονται σε αυτά τα Προγράμματα. Θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλήνιες 2018: Ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές: Νέες αλλαγές εξετάζει ο Κώστας Γαβρόγλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Σε ποια τμήματα των ΑΕΙ αυξάνονται οι εισακτέοι



    ΣΧΟΛΙΑ