• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έγκλημα στην Κύπρο: Πολλά τα ερωτηματικά – Τι κρύβει ο 33χρονος; – Νέα κατάθεση από τον 15χρονο

    • NewsRoom
    ζευγαρι-δολοφονια-κυπρος

    Φωτογραφία: politis.com.cy


    Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ακριβής ανάμειξη του 33χρονου συλληφθέντα ως υπόπτου για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, με την Αστυνομία να προσπαθεί να βρει τον ρόλο και βαθμό συμμετοχής του στο έγκλημα.

    Η ανατροπή του σκηνικού γύρω από το ποιοι εμπλέκονται στο φονικό δεν συνοδεύτηκε και από στοιχεία που να οδηγούν στην πλήρη εξιχνίασή του, ωστόσο, οι ανακριτές είναι αισιόδοξοι ότι θα βρουν τους ενόχους και αιτίες της τραγωδίας.

    Ο 33χρονος δεν δίνει περισσότερα στοιχεία

    Ο 33χρονος φαίνεται να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στο έγκλημα, όμως ο ίδιος αν και εξέφρασε την πρόθεση να μιλήσει με ονόματα και λεπτομέρειες δεν το έπραξε, ούτε χθες μετά τη διαδικασία κράτησής του, προφασιζόμενος ότι ήθελε να κοιμηθεί.

    Σήμερα αναμένεται ότι θα κληθεί σε κάποιο στάδιο να δώσει κατάθεση, ώστε να αναφέρει αυτά που γνωρίζει και κυρίως να ξεκαθαρίσει η εμπλοκή του. Επίσης, σε μια προσπάθεια να συνδεθεί με την υπόθεση, ειδικοί του εγκληματολογικού για τέσσερις ώρες έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του στην παρουσία του, στο οποίο εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια, για τα οποία θα εξεταστεί κατά πόσο σχετίζονται με τον διπλό φόνο.

    Κατάθεση από τον 15χρονο

    Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται δώσει νέα δεύτερη κατάθεση ο 15χρονος γιος των θυμάτων σε σχέση με τις εφιαλτικές ώρες που έζησε στο σπίτι το βράδυ της δολοφονίας. Η κατάθεσή του θα γίνει στην παρουσία του δικηγόρου του, και αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες του διπλού εγκλήματος.

    Επίσης, αναμένεται ότι ο 15χρονος θα κληθεί σε αναγνωριστική παράταξη σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσει τον 33χρονο ως έναν από τους δύο δράστες.

    Η ανατροπή στην πορεία των ερευνών ήρθε όταν οι ανακριτές, που εργάζονται νυχθημερόν, εξασφάλισαν μαρτυρία ότι ο 33χρονος θεάθηκε στη σκηνή του φόνου την ώρα διάπραξής του.

    Πολλές οι αντιφάσεις και τα ερωτηματικά

    Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στο δικαστήριο η Αστυνομία, ζητώντας την προσωποκράτηση του 33χρονου, είναι παρά πολύ δύσκολο να πείσουν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως υποστήριξε ο ιατροδικαστής της οικογένειας των θυμάτων Μάριος Ματσάκης.

    Στα όσα αναφέρθηκαν υπάρχουν «στοιχεία» που συγκρούονται με τη κοινή λογική, όπως το γεγονός της ύπαρξης σημειωματάριων στα οποία ο 33χρονος είχε καταγράψει όλες τις πληροφορίες για το έγκλημα.

    Διερωτάται κάποιος, αν μπορεί ένας άνθρωπος που διέπραξε έναν τέτοιο φόνο, να κάθισε και να έγραψε τα «απομνημονεύματα» του και μάλιστα αυτό να το γνωρίζει και τρίτο άτομο το οποίο έδωσε την πληροφορία στην αστυνομία; Λογικά δεν μπορεί να εξηγηθεί και ο ισχυρισμός ότι ο ένας δράστης μπήκε από παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι, ανέβηκε στον 1ο όροφο, σκότωσε το ζευγάρι και μετά χωρίς κουκούλα πήγε και ξύπνησε τον 15χρονο λέγοντας του ότι δολοφόνησε τους δικούς του, ζητώντας του να ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει ο δεύτερος, κατ’ ισχυρισμό, ύποπτος που ανέμενε με την κουκούλα έξω από την πόρτα του σπιτιού για αρκετή ώρα.

    Πως μπορεί να εξηγηθεί λογικά ότι οι δράστες έκρυψαν την πιζάμα στο σπίτι και μόλις βγήκαν έξω ο ένας έβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε στην περιοχή; Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν με πειστικά στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο 33χρονος που συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ανατροπή στο διπλό φονικό της Κύπρου: Το έγκλημα σχεδιαζόταν 5 χρόνια, αποκάλυψε ο 33χρονος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο – Στην πρώτη σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία



    ΣΧΟΛΙΑ