ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαστική απόφαση φέρνει… διπλά αναδρομικά για 125.000 απόστρατους


Με δύο τρόπους έρχονται, έπειτα από δικαστική απόφαση, διπλά αναδρομικά για 125.000 απόστρατους. Ο πρώτος τρόπος περιλαμβάνει επιστροφές έως 1.800 ευρώ οι οποίες διεκδικούνται με αιτήσεις από όσους διαπιστώσουν ότι οι μειώσεις του ν. 4093/2012 επιβάλλονταν παρανόμως σε άθροισμα συντάξεων που έχει λάβει υπόψη τις μειώσεις επιμέρους συντάξεων και βοηθημάτων από τα Μετοχικά του Ταμεία (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού και ΤΕΑΠΑΣΑ). Ο δεύτερος τρόπος περιλαμβάνει επιστροφές από 2.662 ευρώ έως και 12.805 τις οποίες δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ η οποία μάλιστα επιβάλλεται να εφαρμοστεί εντός 8 μηνών.

Οι αυξήσεις συντάξεων για τους 125.000 απόστρατους που προέρχονται από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ ξεκινούν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,  από 41 ευρώ και φτάνουν στα 197 ευρώ (καθαρά προ φόρου). Τα ποσά αυτά θα πρέπει να πιστωθούν στις μηνιαίες αποδοχές από τη στιγμή που θα γίνει εκτελεστή η απόφαση.

Πέραν όμως αυτών το μεγάλο «πακέτο» αναδρομικών και ο πονοκέφαλος για το πώς θα δοθούν προέρχεται από τις αναδρομικές αυξήσεις που εκτείνονται στο διάστημα 2012-2017, δηλαδή για 65 μήνες που μετρούνται μέχρι τώρα.

Τα αναδρομικά ανάλογα με το βαθμό αποστρατείας ξεκινούν από 2.665 ευρώ και φτάνουν έως και 12.805 ευρώ για τους απόστρατους με βαθμό Α/ΓΕΕΘΑ και αντιστοίχων σε ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΕΛΑΣ, Λ.Σ. και Π.Σ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αντί να καταβάλει τη δεύτερη δόση στους απόστρατους να προχωρήσει σε συμψηφισμό με τις μειώσεις που θα έρθουν τον Δεκέμβριο του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΣΕΕ: Εν αναμονή της απόφασης για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη νίκη για τον Σαββίδη: Η ΣΕΚΑΠ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναβάλλεται η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών; Ποια τα πιθανά σενάρια


ΣΧΟΛΙΑ