• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη νέα πρόεδρος στο «Ελπίδα»

    Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη: Ποια οδηγεί τώρα την Ελπίδα;

    Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη


    Η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη μόλις ανακηρύχθηκε νέα πρόεδρος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

    Η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που ως σκαπανέας στην Ελλάδα ενσάρκωσε την ουσιαστική έννοια της φιλανθρωπίας, απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο.

    Την διαδέχεται με απόφαση του ΔΣ η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, δεύτερο παιδί της ιδρύτριας μετά τον πρωτότοκό της Γιάννη Βαρδινογιάννη και πρώτη της κόρη.

    Η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη παντρεύτηκε τον Γιώργο Γουλανδρή την δεκαετία του 1990 και μετακόμισε μαζί του στο Λονδίνο. Μαζί του, χάρισε στον Βαρδή και στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη το πρώτο τους εγγόνι, που συμβολικά πήρε και το όνομα της γιαγιάς της: Η Μαριάννα Γουλανδρή, νυν Λαιμού, ίδρυσε την επιτροπή Ελπίδα Youth.

    Η συγκινητική επιστολή του ιστορικού σωματείου, που με όχημα το όραμα της μοναδικής Μαριάννας Βαρδινογιάννη έχτισε την υπερσύγχρονη Ογκολογική μονάδα παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο νοσοκομείο Παίδων, επισήμανε τα εξής:

    Με βαθύ σεβασμό

    «Με βαθύ σεβασμό στη μνήμη της αείμνηστης πολυαγαπημένης μας Προέδρου Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πάντα πιστοί στο όραμα και τις αξίες που εκείνη μας δίδαξε, συνεχίζουμε στο δρόμο που εκείνη χάραξε και αφιέρωσε τη ζωή της 33 ολόκληρα χρόνια, στον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

    Ανείπωτη θλίψη

    Η απώλειά της μας προκαλεί ανείπωτη θλίψη και η παρακαταθήκη της θα αποτελεί για πάντα πυξίδα στο έργο μας.

    Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφο Ε του Καταστατικού μας, νέα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλος του Συλλόγου μας επί σειρά ετών.

    Η συνέχεια

    Η συμβολή της νέας Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι καθοριστική για τη συνέχιση και την επίτευξη των στόχων του Σωματείου μας, όπως οραματίστηκε η αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    Καλωσορίζουμε την νέα Πρόεδρο και δεσμευόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να συστρατευτούμε στον ιερό αγώνα στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, και των οικογενειών τους».



    ΣΧΟΛΙΑ