• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Στους 81 ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές – Κατέληξε ασθενής στο Θριάσιο, βρέθηκε απανθρακωμένη γυναίκα (upd)

    • NewsRoom


    Δυο νέα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση στο Θριάσιο και για μια γυναίκα που εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο σπίτι της, στο Μάτι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 81. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς δεκάδες έως και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

    Για 3η ημέρα παραμένουν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη

    Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

    Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

    Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.

    Αγωνία για την τύχη των δίδυμων κοριτσιών και για τους δεκάδες αγνοούμενους 

    Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για την τύχη των δίδυμων κοριτσιών, τα οποία αναζητά απεγνωσμένα ο πατέρας τους.  Ο καπετάνιος που τα διέσωσε αναφέρει πως είδε την Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου να φεύγουν με μια άλλη οικογένεια και από τότε αγνοείται η τύχη τους.

    Βρέθηκε μια γυναίκα που αγνοείτο στο Μάτι

    Οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι είναι πολλοί και επικρατεί μία σύγχυση τις τελευταίες ώρες, σε σχέση με το ποιοι από αυτούς έχουν βρεθεί ή όχι. Τα social media έχουν πάρει φωτιά, με τις εκκλήσεις των συγγενών να κοινοποιούνται από σωρεία κόσμου που προσπαθεί να διαδώσει και να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

    Μέχρι χθες οι αγνοούμενοι αριθμούνταν στους 100, ενώ σήμερα υπάρχουν πληροφορίες για 87. Δεν υπήρξε εξ αρχής ενιαία καταγραφή εξ ου και η γενικότερη σύγχυση που επικρατεί, ωστόσο, τα social media και η πλατφόρμα αναζήτησης που δημιουργήθηκε ξεδιαλύνει λίγο την κατάσταση.

    Τις τελευταίες ώρες, πάντως, κυκλοφορεί στο Twitter μια ανάρτηση που λέει ότι μία γυναίκα που ήταν αγνοουμένη, βρέθηκε. Πρόκειται για την ηλικιωμένη που στη φωτογραφία με την οποία αναζητείτο, φορούσε γυαλιά ηλίου και ήταν πλάι σε έναν άντρα, πιθανόν τον σύζυγό της.

    Ωστόσο, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, καθώς πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί ανακρίβειες στα θέματα αυτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαράδεκτο! Συνελήφθησαν 4 άτομα για πλιάτσικο σε οικία στον Νέο Βουτζά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλη μία δραματική ιστορία: Νιόπαντρο ζευγάρι χωρίστηκε στις φλόγες – Αγνοείται ο άντρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρέθηκε μια γυναίκα που αγνοείτο στο Μάτι: Η ηλικιωμένη με τα γυαλιά ηλίου



    ΣΧΟΛΙΑ