• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αναδίπλωση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Παίρνει πίσω την αναβολή

    adeies


    Το ΣτΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα αναβάλλει τη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες, και οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για τη χορήγηση  των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας θα συζητηθούν στις 4 Μαΐου.
    Η πρωινή αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τελικώς ανακλήθηκε.  Σύμφωνα με πηγές του ΣΤΕ:
    «Ενόψει των διαβιβασθέντων από τη Διοίκηση στοιχείων στη συνέχεια της χορηγηθείσας αρχικώς αναβολής, καθώς επίσης και του ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση των σχετικών πράξεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου».
    Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ant1, Alpha, Skai, Star και Mega και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.
    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες  και  στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα αναβολή στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες



    ΣΧΟΛΙΑ