ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με το δεξί μπήκε στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός επικρατώντας εμφατικά με 1-4 εκτός έδρας της ελβετικής Γιάνγκ Μπόις! Οι πράσινοι, έκαναν μία πειστική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρά τις αμυντικές τους ανορθογραφίες στο πρώτο ημίχρονο που λίγο έλλειψε αλλά δεν τους κόστισαν αγωνιστικά.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά απειλώντας στο 3′ μόλις λεπτό με τον Σφιντέρσκι να χάνει την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι πράσινοι απειλούσαν διαρκώς και στο 10′ λεπτό ο Σφιντέρσκι μετά από ασίστ του Τετέ κάνει το 0-1 για τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ. Το τριφύλλι συνέχισε στο ίδιο ρυθμό και στο 14′ ο Ζαρουρί γράφει το 0-2 στον πίνακα του σκορ έπειτα από κόρνερ εκμεταλλευόμενος την πλεονεκτική θέση που βρέθηκε.
Η πρώτη αντίδραση της Γιάνγκ Μπόις ήρθε 15′ όταν σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Τζάνκο!
Το δεξί μπακ της ελβετικής ομάδας ήταν μόνος παίκτης των γηπεδούχων που ήταν ουσιαστικός κίνδυνος για τα πράσινα καρέ. Στο 19′, ο Παναθηναϊκός έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο παιχνίδι και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάνει τρία τα τέρατα της διαφοράς με τον Ζαρουρί να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό γκολ!
Περνόντας το 20′ λεπτό, η γηπεδούχος ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο όντας αργοπορημένα αφυπνισμένη.
Στο 25′ λεπτό, και έχοντας κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, η Γιάνγκ Μπόις μειώνει στο σκορ μετά από την κακή αμυντική προσπάθεια του Σάντσες ( Παναθηναϊκός) και την “παιδική” τοποθέτηση του Λαφόν στην πράσινη εστία, γίνεται το 1-3 με σκόρερ τον καλύτερο παίκτη της Γιάνγκ Μπόις τον Τζάνκο.
Το ημίχρονο από εκεί και πέρα εξακολούθησε να έχει σημαντικές ευκαιρίες κυρίως για τους γηπεδούχους που ομολογουμένως, εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, θα μπορούσαν να είχαν βάλει πολύ δύσκολα στο τριφύλλι παρά το δικό του εκρηκτικό ξεκίνημα.
Με την είσοδο στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιάνγκ Μπόις μπήκε δυναμικά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθος του Παναθηναϊκού, ωστόσο, οι πράσινοι δεν άργησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής Γιάννη Κώτσιρα που πέρασε λίγο άουτ.
Το τριφύλλι γρήγορα βρήκε τα πατήματά του και απείλησε εκ νέου στο 58′ με σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Κέλερ!
Μέχρι το 67′ το παιχνίδι είχε ισορροπήσει με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν εκατέρωθεν κινδύνους. Σε αυτό το σημείο ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου είχε σχεδόν σβήσει και οι άμυνες των δύο ομάδων έδειχναν συνεπέστερες απ’ ότι ήταν στο πρώτο σκέλος της αναμέτρησης.
Στο 67′ λεπτό του παιχνιδιού ο Ανάς Ζαρουρί, σημείωσε χατ-τρικ σκοράροντας από κοντά μετά από ασίστ του Κώτσιρα με ωραία σέντρα. Στη συνέχεια έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς και στη θέση του πέρασε ο Κυριακόπουλος.
Στο 71′ η Γιάνγκ Μπόις απείλησε με σουτ εκτός περιοχής το οποίο δεν ανησύχησε τον Λαφόντ.
Η άμυνα του Παναθηναϊκού σαφώς πιο συμπαγής στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε στους Ελβετούς περιθώριο απειλής προ της εστίας. Οι πράσινοι κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους και ηρέμησαν ως όφειλαν το ρυθμό του παιχνιδιού. Από το 70′ και μετά η Γιάνγκ Μπόις έχοντας εμφανώς πληγωμένη την ψυχολογία της και το βαρύ 1-4 στην πλάτη της να διαχειριστεί, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο στα εναπομείναντα 20 λεπτά της αναμέτρησης να αλλάξει την αρνητική γι’ αυτήν εικόνα.
Ο Μανώλης Σιώπης σε εξαιρετικό βράδυ μεσοαμυντικά έκοψε πολλές προσπάθειες των Ελβετών.
Παρά την κακή αμυντικά εικόνα του πρώτου μέρους για το τριφύλλι, ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη ψυχολογίας ( κυρίως!!) και επαναφοράς σε μια κανονικότητα που στο ξεκίνημα της σεζόν δεν εμφάνισε, δείχνοντας εν πολλοίς ότι αδίκησε τον εαυτό του.
Τέλος, η συνέχεια σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη και μετά από την αποψινή του εμφάνιση, η συνέπεια στις καλές εμφανίσεις είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό!
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Γιάνγκ Μπόις (Τζιόρτζιο Κοντίνι) : Κέλερ – Τζάνκο, Ζουκρού, Μπενίτο, Χαντζάμ – Μαλές, Γκίγκοβιτς, Φερνάντες, Μοντέιρο – Μπεντιά, Φάσναχτ.
Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λαφόν – Κώτσιρας, Ίνγκασον, Τουμπά, Μλαντένοβιτς – Σιώπης, Ρενάτο Σάντσες – Τετέ, Μπακασέτας, Ζαρουρί – Σφιντέρσκι.
Διαβάστε επίσης:
Πρόταση Μερτς: Δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία με «ενέχυρο» παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Βουλή: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαρμακευτικές: Καμία πρόοδος στο μνημόνιο συνεργασίας με την Πολιτεία – Η συνάντηση που εκκρεμεί
- Λώρα Τσουκαλά: Η σκαπανέας του Ντιζάιν ένα μεσημέρι στην STG
- Αποκλειστικό: Όλη η πρόταση του ΣΕΒ για τη βιομηχανία και η απόσταση από το ιταλικό σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν
- Dotsoft: Εκρηκτική εκτόξευση κερδών (+629,9%) και έργων Δημοσίου
