• sports

    UEFA: Διεξαγωγή μονών προκριματικών σε Champions και Europa League

    • NewsRoom


    Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έχουν μπει στον πάγο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με το μόνο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σίγουρα την ερχόμενη εβδομάδα να είναι το Γερμανικό (Bundesliga). Ωστόσο η UEFA «καίγεται»  να ολοκληρωθούν εντός Αυγούστου οι αγωνιστικές που εκκρεμούν για το Champions και το Europa League.

    Η διεξαγωγή αγώνων για την ολοκλήρωση των δύο διασυλλογικών οργανώσεων όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί νέο πλάνο από την UEFA για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    Σύμφωνα με τους «Times», ένα από τα σενάρια που εξετάζονται σοβαρά από την UEFA, είναι οι προκριματικοί γύροι για την περίοδο 2020-21, να είναι «μονοί», χωρίς αγώνα ρεβάνς, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος για την ομαλή συνέχεια των δύο διοργανώσεων.

    Η οριστική απόφαση να ληφθεί σε συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 27 Μαΐου. O Λαρς Κρίστερ-Ολσον, πρόεδρος της οργάνωσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, δήλωσε: «Όλοι θα ήθελαν να δουν να εφαρμόζεται το σύστημα των προκριματικών, αλλά τελικά ο… κορονοϊός θα αποφασίσει».



    ΣΧΟΛΙΑ