• sports

    Το πλεονέκτημα της Μάντσεστερ Σίτι που δίνουν Κύπελλο Αφρικής και Κύπελλο Ασίας

    • NewsRoom


    Η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να αποκτήσει πλεονέκτημα στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς οι αντίπαλοί της αντιμετωπίζουν την απώλεια βασικών παικτών στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και στο Κύπελλο Ασίας.

    Mε μόνο έξι βαθμούς να χωρίζουν τους πέντε πρώτους, οι προπονητές θα είναι απασχολημένοι με την κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

    Κάποιοι πιθανότατα θα κρίνουν απαραίτητο να «επισκεφτούν» τη μεταγραφική αγορά για να αναπληρώσουν την απώλεια ορισμένων κορυφαίων παικτών.

    Όμως, ενώ η Λίβερπουλ θα χάσει τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Σαλάχ και η Τότεναμ θα πρέπει να αντεπεξέλθει χωρίς τον Νοτιοκορεάτη Σον Χέουνγκ-μιν, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι δεν θα επηρεαστεί.

    Μάντσεστερ Σίτι: Άδειο απουσιολόγιο ενόψει Κυπέλλων Αφρικής και Ασίας

    Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν έχει ούτε έναν παίκτη να πετάξει ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού ούτε στο Κατάρ για τα ηπειρωτικά τουρνουά που ξεκινούν στις 13 και 12 Ιανουαρίου αντίστοιχα και διαρκούν σχεδόν ένα μήνα.

    Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ, που προηγείται της Άστον Βίλα με τρεις βαθμούς μετά τη νίκη της επί της Νιούκαστλ τη Δευτέρα, θα αποχαιρετήσει τον Σαλάχ, ο οποίος με 14 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ στην Premier League αυτή τη σεζόν μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.
    Θα της λείψει επίσης ο μάχιμος μέσος Βαράτου Έντο που θα ενωθεί με την Ιαπωνία.

    «Είναι λίγο κρίμα που βρήκε τα πόδια του και τώρα πηγαίνει στο Κύπελλο Ασίας», είπε ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ.

    Η Άστον Βίλα θα χάσει μόνο τον παίκτη της ομάδας Μπέρτραντ Τραορέ από την Μπουρκίνα Φάσο, αλλά η τέταρτη Άρσεναλ θα χτυπηθεί περισσότερο με τους Μοχάμεντ Ελνένι (Αίγυπτος), Τόμας Παρτέι (Γκάνα) και Τακεχίρο Τομιγιάσου (Ιαπωνία) να αποχωρούν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την πορεία των εθνικών ομάδων τους.

    Η Τότεναμ έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τους τελευταίους δύο μήνες και τώρα ο προπονητής Άγγελος Ποστέκογλου θα πρέπει να κάνει τα σχέδιά του χωρίς τον αρχηγό Σον, ο οποίος έχει σκοράρει 12 γκολ στο πρωτάθλημα, αφού θα εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα. Η Τότεναμ χάνει επίσης τον μέσο Ιβ Μπισούμα στο Μάλι, ενώ ο Παπέ Σαρ, ο οποίος τραυματίστηκε κόντρα στην Μπόρνμουθ την Κυριακή, είναι μέλος της αποστολής της Σενεγάλης.

    Η Γουέστ Χαμ, η οποία βρίσκεται στην έκτη θέση, δεν θα έχει τον βασικό χαφ από τον Γκανέζο μέσο, Μοχάμεντ Κούντους.

    Ο υπό πίεση προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς να χάσει τους Αντρέ Ονάνα (Καμερούν), Σόφιαν Άμραμπατ (Μαρόκο) και Αμάντ Ντιαλό (Ακτή Ελεφαντοστού), καθώς προσπαθεί να αλλάξει μια τρομερή σεζόν μέχρι στιγμής.

    Στην άλλη άκρη του βαθμολογικού πίνακα, η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η χειρότερη που έχει πληγεί καθώς προετοιμάζεται να αντεπεξέλθει χωρίς έξι παίκτες για τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των τριών από την Ακτή Ελεφαντοστού Σερζ Οριέ, Βίλι Μπολί και Ιμπραχίμ Σανγκαρέ.

    Η Μπρέντφορντ θα είναι χωρίς τους χαφ Σαμάν Γκόντος (Ιράν) και Φραν Ονιέκα (Νιγηρία) μαζί με τον επιθετικό Γιοάνε Βίσα (Κονγκό).

    Η Premier League παίρνει μια ανάσα αυτό το Σαββατοκύριακο με τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας να προηγείται, ενώ όλοι οι σύλλογοι θα έχουν ένα από τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα ρεπό σε ένα μίνι χειμερινό διάλειμμα.

    Σε αυτό το στάδιο οι φάσεις των ομίλων του Κυπέλλου Αφρικής και του Κυπέλλου Ασίας θα έχουν σχεδόν τελειώσει, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι παίκτες μπορεί να επιστρέψουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αταμάν: Δεν θα κάνουμε άλλη μεταγραφή

    FA: Πρόστιμο 120.000 λίρες στη Μάντσεστερ Σίτι

    Μάντσεστερ Σίτι: Ο Μεντί καταγγέλλει τον σύλλογο – Διεκδικεί 12 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ