• sports

    Θρίαμβος για την Μαρία Σάκκαρη: Νίκησε την Σερένα Γουίλιαμς και προκρίθηκε στους 8 του Cincinnati Masters

    • NewsRoom

    Μαρία Σάκκαρη


    Μία εξαιρετική νίκη κατά τις ιέρειας του τένις πέτυχε η δική μας Μαρία Σάκκαρη

    Μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της πέτυχε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη, αφού κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα κατά της κορυφαίας Αμερικανίδας παίκτριας Σερένα Γουίλιαμς. 

    Οι δύο αθλήτριες αναμετρήθηκαν στον τρίτο γύρο του Open Cincinnati Masters, στη Νέα Υόρκη.

    Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να χάνει πολύ γρήγορα με 5-2 και η Γουίλιαμς πήρε τελικά το πρώτο σετ με 7-5. Στο δεύτερο σετ, το Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε το σθένος και απάντησε στην κάτοχο 23 τίτλων Grand Slam. Η Σάκκαρη πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 3-1. Ωστόσο, λίγο αργότερα η 38χρονη Γουίλιαμς πέρασε μπροστά 3-5 με τέσσερα σερί games.

    Η Σάκκαρη, όμως, φαίνεται πως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και, ισοφαρίζοντας, πήρε το σετ στο τάι μπρέικ με 7-6.

    Στο τρίτο σετ, η 25χρονη Ελληνίδα αθλήτρια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της και προηγήθηκε με ένα σαρωτικό 5-0, παίρνοντας τελικά το σετ με 6-1 και πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.

    serena-williams
    H Σερένα Γουίλιαμς

    Μετά το «γκέιμ, σετ, ματς», η Σάκκαρη εξέφρασε την ικανοποίησή της που ξεπέρασε τον «σκόπελο» του Νο9 χωρίς να αποφύγει και μια αυστηρή αυτοκριτική: «Δεν έκανα καλό ματς, αλλά είμαι εξαιρετικά χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Η Σερένα αποτελεί ένα πρότυπο για μένα και για τις υπόλοιπες αθλήτριες. Αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα της είναι απίστευτα και δεν είμαι βέβαιη εάν θα μπορέσει να το κάνει κάποιος άλλος στο μέλλον.»

    Σημειώνεται, τέλος, ότι στον επερχόμενο προημιτελικό η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα Γιοάνα Κόντα, η οποία έρχεται από μία ηχηρή νίκη απέναντι στην Βέρα Σβονάρεβα με 2-0 (6-4, 6-2).

    Το πρόγραμμα των προημιτελικών συνολικά έχει ως εξής:

    -18:00 Μέρτενς-Πεγκούλα,

    -20:00 Οσάκα-Κονταβέιτ,

    -22:00 Τζαμπέρ-Αζαρένκα,

    -00:00 Κόντα-Σάκκαρη.



    ΣΧΟΛΙΑ