• sports

    Σε νέα ημερομηνία οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Πότε θα διεξαχθούν

    Ολυμπιακοί Αγώνες


    Οι Ιάπωνες έδωσαν νέα ημερομηνία

    Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση, εκ μέρους της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που πλήττει τον πλανήτη και καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την συνύπαρξη μεγάλο αριθμού ατόμων στον ίδιο χώρο, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

    Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική πλευρά προσπάθησε για αρκετό καιρό να κρατήσει ζωντανή την προγραμματισμένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες, θα πραγματοποιούνταν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

    Ωστόσο, υπό την πίεση διεθνών παραγόντων, αλλά και χωρών που άρχισαν να ακυρώνουν τις συμμετοχές τους, καθώς και με το δεδομένο ότι όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων, καθώς και αποφυγής της διασποράς του ιού, η Επιτροπή ανακοίνωσε τελικά επίσημα την αναβολή τους.

    Ακολούθησε, κατόπιν, η ανακοίνωση εκ μέρους της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταφέρονται για το επόμενο έτος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021.

    Έκτοτε, ακούστηκαν πολλά σενάρια για την ημερομηνία έναρξης των Αγώνων.

    Κάποια σενάρια τους ήθελαν να γίνονται νωρίς την άνοιξη για να μειωθούν και τα κόστη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε αυτό που ήταν το πιο λογικό. Πριν λίγη ώρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (kyodonews.net) ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Ιουλίου 2021 (ενώ φέτος ήταν στις 24 Ιουλίου 2020) και η αυλαία θα πέσει στις 8 Αυγούστου.

    «Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα, με τις περισσότερες διοργανώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους την περίοδο της άνοιξης, αλλά και να περιοριστούν οι όποιες διοικητικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Επίσης, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί, στο μεγαλύτερο ποσοστό, το ίδιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων. Το νέο, λεπτομερές πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.



    ΣΧΟΛΙΑ