• sports

    Πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά του Μιλγουόκι

    • NewsRoom
    ΑΝΤΕΤΟΝΚΟΥΜΠΟ

    Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Πρώτο θέμα έγινε ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αυτή την φορά στο οικονομικό site «Forbes». Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο «Greek Freak» για τα όσα έχει καταφέρει να προσφέρει στην αγορά του Μιλγουόκι με την παρουσία του και να μετατρέψει ουσιαστικά αυτή την μικρή αγορά σε σημείο αναφοράς για το NBA. Μάλιστα οι Μπακς επιλέχθηκαν να παίξουν και το πρώτο παιχνίδι του ΝΒΑ στην Γαλλία.

    Ειδικότερα, το Forbes αναφέρει ότι «Πολλά έχουν αλλάξει για τους Μπακς τα τελευταία χρόνια και πολλά οφείλονται στον Αντετοκούνμπο, έναν παίκτη ύψους 2.11 που ήταν άγνωστος όσο βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία στην Ελλάδα και η ομάδα του τον επέλεξε στο Νο.15 του draft το 2013.

    Κάνοντας ένα fast-forward έξι χρόνων, ο Αντετοκούνμπο είναι βασικός υποψήφιος για το βραβείο του MVP. Είναι ο παίκτης των Μπακς με την μεγαλύτερη επιρροή από την εποχή του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαφάρ και χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο ενός οργανισμού που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε καταδικασμένος να ζει στη μετριότητα.

    Η φανέλα του Γιάννη είναι πλέον συχνό θέαμα στα μπαρ και στους δρόμους του Μιλγουόκι αλλά και μία από τις φανέλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Αλλά όσο διάσημος είναι σε τοπικό επίπεδο, οι ελληνικές του ρίζες τον μετατρέπουν σε έναν παγκόσμιο σούπερσταρ ενός αθλήματος που ανεβαίνει διαρκώς σε ολόκληρο τον πλανήτη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρεκόρ καριέρας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικός Αντετοκούνμπο και τεράστια νίκη για τους Μπακς (video)



    ΣΧΟΛΙΑ