• sports

    Παρί Σεν Ζερμέν: Συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό Arctos – Στα €4 δισ. η αποτίμηση

    • NewsRoom

    Κιλιάν Εμπαπέ


    Η Arctos Partners θα αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε μια συμφωνία που δείχνει ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους παραμένει υψηλό.

    Οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν να πουλήσουν μειοψηφικό μερίδιο 12,5% στην Arctos, αποτιμώντας τον ποδοσφαιρικό σύλλογο σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ανέφεραν στο Bloomberg καλά πληροφορημένες πηγές.

    Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση της αξίας του συλλόγου σε σχέση με πριν μια δωδεκαετία, όταν η Qatar Sports Investments αγόρασε το 70% των μετοχών για 70 εκατομμύρια ευρώ.

    Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η άφιξη του νέου μετόχου θα βοηθήσει τον σύλλογο να χρηματοδοτήσει τη διεθνή παρουσία του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

    Ο σύλλογος έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές εμπορικό σήμα υπό την ιδιοκτησία του Κατάρ, με κατάστημα 409 τετραγωνικών μέτρων στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν.

    Η επένδυση της Arctos θα βοηθήσει επίσης τον σύλλογο να χρηματοδοτήσει επενδύσεις στις υποδομές του, όπως η αναβάθμιση του γηπέδου του και η κατασκευή ενός νέου προπονητικού χώρου, ανέφερε η Παρί Σεν Ζερμέν.

    Η Arctos έχει επίσης μερίδιο στους Boston Red Sox και στη Λίβερπουλ.

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν: Συνάντηση με τον Εργκίν Αταμάν στην τουρκική πρεσβεία

    Τριάδα από Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία

    ΠΑΕ Ολυμπιακός: Επίθεση σε ΕΠΟ, Παπαπέτρου και Αλαφούζο για την αποχή των διαιτητών



    ΣΧΟΛΙΑ