• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόταση για παρουσία 10.000 θεατών στο Τόκιο


    Αισιόδοξα φαίνεται να είναι τα νέα για τη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, αφού η τελευταία εξέλιξη θέλει οι αγώνες να γίνονται παρουσία κοινού

    Το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κανονικά και μάλιστα με την παρουσία κόσμου άφησε σήμερα ανοιχτό ο Υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιατουχόσι Νισιμούρα.

    Σύμφωνα με αυτόν, εξετάζεται η παρουσία έως 10 χιλιάδων θεατών στα δημοφιλή αγωνίσματα των Ολυμπιακών. Να σημειωθεί πως τα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας στη χώρα ισχύουν έως τις 20 Ιουνίου και οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με ΜΜΕ της ασιατικής χώρας η κυβέρνηση θ’ αποφασίσει έως το τέλος του μήνα για το αν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες των αγώνων και πόσοι θα είναι αυτοί. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως έχει απαγορευτεί, λόγω της πανδημίας, το ταξίδι ξένων φιλάθλων στο Τόκιο και γίνεται συζήτηση για τον αριθμό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τους Ιάπωνες, που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

    «Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις υγειονομικές επιτροπές, αλλά και την οργανωτική επιτροπή και σύντομα θ’ ανακοινώσουμε τις τελικές αποφάσεις», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κατσουνόμπου Κέιτο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Άνοιξε τις πύλες του για ένα ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

    Ιαπωνία: Παράταση ως τις 20 Ιουνίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας

    Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Προειδοποιήσεις για… «ολυμπιακή» μετάλλαξη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ