• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά – Στους 8 ο Ουμπέρ (video)

    • NewsRoom
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά - Στους 8 ο Ουμπέρ (video)

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις του Τόκιο.

    Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έφτασε μέχρι τη φάση των «16», τραυματίστηκε στο γόνατο λίγο πριν το τέλος του δεύτερου σετ και ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 2-6) από τον Γάλλο αντίπαλό του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της 8αδας.

    Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο μεικτό διπλό του Τσιτσιπά με τη Μαρία Σάκκαρη, που ξεκινά σε περίπου δύο ώρες, ωστόσο, δεν είναι γνωστό κατά πόσο θα επηρεάσει τον αγώνα ο τραυματισμός του.

    Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με λαβ σέρβις γκέιμ, με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ στο 1-1. Στη συνέχεια, κατάφερε να φτάσει στο 5-1 και να κλείσει το σετ στο 6-2 μετά από 32 λεπτά.

    Η συνέχεια, όμως, ήταν τελείως διαφορετική, καθώς και ο Ουμπέρ άρχισε να πιέζει από το σερβίς με αποτέλεσμα να υπάρχει η απόλυτη ισορροπία στον αγώνα. Σχεδόν σε κανένα σημείο του σετ δεν προέκυψε υποψία για μπρέικ κι έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ.

    Εκεί στον πρώτο πόντο ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία γία μίνι μπρέικ όταν αστόχησε στο σμας και στο 3-4, ο Ουμπέρ έκανε αυτός το μπρέικ για να φτάσει σε τριπλό σετ πόιντ (3-6). Ο Στέφανος έσβησε το πρώτο (4-6), όμως, στην επόμενη φάση ήρθε ο τραυματισμός του Τσιτσιπά.

    Ο Στέφανος βρέθηκε στο έδαφος, πιάνοντας το δεξί του γόνατο, το οποίο «κόλλησε» στο τερέν. Το ματς διεκόπη προσωρινά, ενώ αφού εξετάστηκε από γιατρό, τελικά κρίθηκε ότι μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά. Παρ’ όλα αυτά ο τραυματισμός τον επηρέασε, με τον Ουμπέρ να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του κάνοντας δύο μπρέικ και διαμορφώνοντας το 1-1 σε 1-5.

    Ο τραυματισμός:

    Ο Έλληνας τενίστας μείωσε σε 2-5 και ακολούθησε ένα γκέιμ «θρίλερ», καθώς είχε 4 χαμένα μπρέικ πόιντ, ενώ ο Ουμπέρ τρία χαμένα ματς πόιντ.

    Στο τέταρτο, όμως, ο Γάλλος έκλεισε το ματς με άσο και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη και την πολυπόθητη πρόκριση στους «8».

    Η Σάκκαρη στο ματς του Τσιτσιπά:

    «Έπεσε» μαχόμενος ο Τσιτσιπάς:

    Δείτε τα highlights του αγώνα:

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Τραυματίστηκε ο Τσιτσιπάς (video)

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορονοϊό Ελληνίδα αθλήτρια – Αποκλείστηκε από την διοργάνωση

    Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη – Λύγισε από τη Σβιτόλινα



    ΣΧΟΛΙΑ