• sports

    «Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός» λέει ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς

    • NewsRoom
    Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Η βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP στο NBA προκάλεσε το ενδιαφέρον όλου του μπασκετικού κόσμου. Ο Greek Freak, ευχαρίστησε μάλιστα στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα, κάτι που όμως όπως φαίνεται δεν άρεσε ιδιαίτερα στον πρόεδρο των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουζίρι.

    «Να με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός», ανέφερε ο πρόεδρος των πρωταθλητών του NBA, Νιγηριανός στην καταγωγή και ο ίδιος. «Όταν σκέφτομαι τον Σιάκαμ, τον Εμπίντ και τον Γιάννη, σκέφτομαι από πού ξεκίνησαν αυτά τα παιδιά. Εκεί ξεκίνησα και εγώ. Θα έχω να πω μια φοβερή ιστορία. Αυτή η ιστορία θα έχει ένα πρωτάθλημα που με κάνει να νιώθω τόσο υπερήφανο», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα το 1994 από Νιγηριανούς γονείς. Βαφτίστηκε Χριστιανός ορθόδοξος και έλαβε από μικρός  ελληνική μόρφωση. Στα γήπεδα της Αθήνας έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπάσκετ, ενώ στις 9 Μαΐου του 2013, απέκτησε το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο, ενώ είναι μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Παντού δηλώνει περήφανος τόσο για την ελληνική του υπηκοότητα και παιδεία όσο και για την νιγηριανή του καταγωγή.



    ΣΧΟΛΙΑ