• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: «Νιώθω τη στήριξή σας» – Η πρώτη ανάρτηση από το ξενοδοχείο καραντίνας

    • NewsRoom
    Νόβακ Τζόκοβιτς: «Νιώθω τη στήριξή σας» – Η πρώτη ανάρτηση από το ξενοδοχείο καραντίνας

    Νόβακ Τζόκοβιτς


    Σε θρίλερ έχει μετατραπεί το ζήτημα της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open.

    Η ειδική άδεια που έλαβε ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, για να αγωνιστεί στο πρώτο grand slam του 2022, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

    Ο διάσημος τενίστας κρατείται σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αυστραλία, μέχρι να βγει η απόφαση για την συμμετοχή του στο Australian Open.

    Ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανέβασε ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα, αφού σήμερα στην πατρίδα του τη Σερβία γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού με το Παλιό Ημερολόγιο και ένα ακόμη story στο οποίο ευχαριστούσε για τη συμπαράσταση.

    Συγκεκριμένα έγραψε: «Σας ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τη συνεχή στήριξη. Μπορώ να τη νιώσω και την εκτιμώ βαθύτατα».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος αθλητής έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών (σύμφωνα με το The Age, στο Park Hotel, στο Κάρλτον της Μελβούρνης υπό αστυνομική φρουρά), καθώς οι αρχές κανονίζουν τα της πτήσης απέλασης.

    Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς άσκησαν έφεση και η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ επιβεβαίωσε πως η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και η Συνοριακές Αρχές εξέδωσαν δήλωση για το σκοπό αυτό. «Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη θα συνεχίζει να διασφαλίζει πως όσοι φτάνουν στα σύνορά μας συμμορφώνονται με τους νόμους και τις απαιτήσεις εισόδου μας» ανέφερε η δήλωση.

    Το ABF μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο κ. Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εισόδου στην Αυστραλία και η βίζα του ακυρώθηκε στη συνέχεια. Οι μη πολίτες που δε διαθέτουν έγκυρη βίζα κατά την είσοδο ή των οποίων η βίζα ακυρώθηκε, θα κρατούνται και θα απομακρύνονται από την Αυστραλία. Το ABF μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο κ. Τζόκοβιτς είχε πρόσβαση στο τηλέφωνό του».

    Το λάθος με τη βίζα του Τζόκοβιτς

    Ο 34χρονος τελικά παίκτης δεν μπόρεσε τελικά να περάσει τον έλεγχο στο τελωνείο αφότου ένα μέλος της ομάδας του έκανε ένα κρίσιμο λάθος, ζητώντας υποκατηγορία βίζας που δεν ισχύει για παίκτες του τένις, ανέφεραν πηγές στην The Sydney Morning Herald.

    Αντιδρώντας σε όλο αυτό ο πατέρας του αστέρα του τένις, Σέρτζαν Τζόκοβιτς, εξέδωσε επείγουσα δήλωση προς την αυστραλιανή κυβέρνηση καλώντας την να αφήσει ελεύθερο τον γιο του, που είναι «αιχμάλωτος για πέντε ώρες» προσθέτοντας πως ήταν ένας «αγώνας για όλο τον κόσμο».

    Συγκεκριμένα, έγραψε: «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, κρατούν τον γιο μου αιχμάλωτο για πέντε ώρες. Αυτός δεν είναι ένας αγώνας για τον ελεύθερο κόσμο, δεν είναι αγώνας μόνο για τον Νόβακ, αλλά αγώνας για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον αφήσουν να φύγει σε μισή ώρα, θα μαζευτούμε στους δρόμους, αυτός είναι αγώνας για όλους».

    Η Συνοριακή Δύναμη επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Βικτόριας νωρίτερα την Τετάρτη, αφού διαπίστωσε πως η ομάδα του αστέρα του τένις είχε υποβάλει αίτηση για βίζα η οποία δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις για ανεμβολίαστους. Αυτό το είδος βίζας εργασίας απαιτεί την υποστήριξη της κυβέρνησης της Βικτόριας για έγκριση, αλλά φέρεται να αρνήθηκε όταν τους ζητήθηκε από συνοριακούς πράκτορες, λέγοντας πως οι αιήσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης του Μόρισον.

    Και μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έλαβε ιατρική εξαίρεση από εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από δύο ανεξάρτητες επιτροπές, η έγκριση για τη βίζα είναι μια ξεχωριστή διαδικασία. Δεν είναι ακόμη σαφές, σημειώνει η Daily Mail, γιατί ο Τζόκοβιτς πέταξε στην Αυστραλία περιμένοντας να του επιτραπεί όταν η βίζα που είχε υποβάλει επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις για τον ανεμβολίαστο ή εάν του είχαν πει ιδιωτικά πως η αίτησή του θα εγκριθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Σερβία: Έντονες αντιδράσεις για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ