• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Διέρρευσε το θετικό PCR του – Μια μέρα μετά κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα

    • NewsRoom
    Νόβακ Τζόκοβιτς

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε εκδήλωση μία ημέρα μετά το θετικό αποτέλεσμα σε PCR test


    Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το έγγραφο που δείχνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

    Το έγγραφο διέρρευσε από τον ειδικό σε θέματα τένις Μπεν Ρόθενμπεργκ, ο οποίος το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Βέβαια, τόσο στις 16 Δεκεμβρίου όσο και μια μέρα μετά, στις 17, ο τενίστας έδωσε το «παρών» σε εκδηλώσεις, στις οποίες, μάλιστα, δεν φορούσε μάσκα.

    Οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας νέα ερωτηματικά.

    Στο έγγραφο που κυκλοφόρησε σήμερα, αναγράφεται ότι ο Τζόκοβιτς υπεβλήθη σε τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, στις 13:05, με το αποτέλεσμα να βγαίνει θετικό επτά ώρες μετά.

    Δεν είναι γνωστό το πότε ενημερώθηκε ο πρωταθλητής για το αποτέλεσμα.

    Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, το Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ του Σέρβου τενίστα. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Τζόκοβιτς πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, ενώ η βίζα του τίθεται και πάλι σε ισχύ.

    Παράλληλα, ο δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα και να αποφυλακίσουν τον τενίστα σε 30 λεπτά με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να παραδίδονται σε αυτόν.

    Υπενθυμίζεται ότι το επιχείρημα του τενίστα για να λάβει τη βίζα από την Αυστραλία είναι ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό εντός εξαμήνου και γι’ αυτόν τον λόγο δικαιούται ιατρικής εξαίρεσης.

    Παρ’ όλα αυτά, η Αυστραλία δεν επιτρέπει εξαίρεση για έκδοση βίζας αν κάποιος έχει νοσήσει. Ο κανονισμός της είναι σαφής, μπαίνουν στην Αυστραλία μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

    Ο Τζόκοβιτς δεν φαίνεται ότι επιχείρησε να παραπλανήσει το αυστραλιανό κομμάτι ως προς αυτό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η Ένωση Αντισφαίρισης της Αυστραλίας ήταν αυτή που έκανε το λάθος, και παρά τις προειδοποιήσεις της αυστραλιανής κυβέρνησης δεν ανέφερε στα ενημερωτικά e-mails που εστάλησαν στους αθλητές ότι προηγούμενη νόσηση δεν είναι λόγος ιατρικής εξαίρεσης

    Αν και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, η πλευρά της Σερβίας υποστήριξε ότι ο Τζόκοβιτς συνελήφθη ξανά, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Παραμένει να φανεί αν εν τέλει καταφέρει να παίξει στο Australian Open.

    Το PCR του Τζόκοβιτς:

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς – Συνελήφθη ξανά, καταγγέλλουν οι Σέρβοι

    Ανατροπή: Κέρδισε το δικαστήριο ο Νόβακ Τζόκοβιτς

    MasterChef: Ανατρεπτικές εκπλήξεις στην αποψινή πρεμιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ