• sports

    NBA All Star 2020: Οι τάπες του Αντετοκούνμπο στον ΛεΜπρον και το συγκινητικό αφιέρωμα στον Κόμπι Μπράιαντ

    • Νίκη Καξερή

    Πλούσιο θέαμα και αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό πρόσφερε το NBA All Star Game 2020 με την Team LeBron να επικρατεί με 157-155 έναντι της Team Giannis.

    Αφιερωμένο στον αδικοχαμένο «θρύλο» Κόμπι Μπράιαντ ήταν το φετινό NBA All Star Game, που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Σικάγο, με τους κορυφαίους παίκτες του NBA να παίζουν ένα απολαυστικό ματς.

    Εκτός από τα καθιερωμένα μοναδικά καρφώματα, φέτος και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρή άμυνα, εκτοξεύοντας στα ύψη το ενδιαφέρον και κάνοντας το αποτέλεσμα να κριθεί στις λεπτομέρειες.

    Ο φετινός αγώνας ήταν διαφορετικός στους κανόνες σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα πρώτα τρία δωδεκάλεπτα ήταν σαν ένα διαφορετικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν από μία περίοδο και την τρίτη να τελειώνει με ισοπαλία.

    Έτσι μοιράστηκαν από 100.000 δολάρια τα δύο ιδρύματα επιλογής των δύο αρχηγών, Γιάννη και ΛεΜπρον, ενώ στην τελευταία περίοδο, όποια ομάδα έφτανε τους 157 πόντους (στο σύνολο με τα προηγούμενα δωδεκάλεπτα) θα κέρδιζε και τον αγώνα.

    Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, ένα φάουλ έστειλε τον Ντέιβις (Team LeBron) στις βολές, ο οποίος ευστόχησε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του σημειώνοντας το 157-155.

    Αν και η ομάδα του ηττήθηκε, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός, καθώς σκόραρε συνολικά 25 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και έκανε 3 μπλοκ, ενώ οι δύο τάπες έγιναν πάνω στον «βασιλιά» ΛεΜπρον.

    Για τους νικητές 30 πόντους σκόραρε ο Λέοναρντ και από 23 πέτυχαν οι ΛεΜπρόν και Πολ. Από την άλλη, εκτός του Γιάννη, 23 είχε ο Ουόκερ, 22 πόντους με 10 ριμπάουντ ο Εμπίντ και 21 με 11 ριμπάουντ ο Γκομπέρ.

    Ο τίτλος του MVP, που φέρει πλέον και το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ (Kobe Bryant MVP) πήγε στον Καουάι Λέοναρντ που σημείωσε 30 πόντους.

    Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα συγκίνησε ο λόγος του Μάτζικ για τον αιφνίδιο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να κρατηθεί 8 δευτερόλεπτα σιγή.

    Ομάδα Αντετοκούνμπο: Σιάκαμ 15, Αντετοκούνμπο 25, Εμπίντ 22, Γουόκερ 23, Γιανγκ 10, Αντεμπάγιο 8, Μπάτλερ 4, Μίντλετον 5, Ινγκραμ 2, Γκομπέρ 21, Λάουρι 13, Μίτσελ 7.

    Ομάδα Τζέιμς: Ντέιβις 20, Τζέιμς 23, Λέοναρντ 30, Χάρντεν 11, Ντόνσιτς 8, Σαμπόνις 2, Τέιτουμ 6, Γιόκιτς 5, Πολ 23, Γουέστμπρουκ 6, Σίμονς 17, Μπούκερ 6.

    ΛεΜπρον vs Αντετοκούνμπο



    ΣΧΟΛΙΑ