• sports

    Ναδάλ: Ένα βήμα πριν το τέλος – Αποσύρθηκε και από το Indian Wells

    Ραφαέλ Ναδάλ

    Ραφαέλ Ναδάλ


    Όπως όλα δείχνουν, δεν φαίνεται να έχει ακόμη πολλά… ψωμιά στο άθλημα ο αστέρας του παγκόσμιου τένις, Ραφαέλ Ναδάλ.

    Ο σπουδαίος τενίστας από την Ισπανία που έχει 22 τίτλους Grand Slam τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω σοβαρών τραυματισμών, έχει παίξει μόλις σε 7 αγώνες και φουντώνουν ξανά τα σενάρια ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά.

    Πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για να παίξει στο Indian Wells αλλά λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι ανακοίνωσε με λύπη την απόσυρσή του. Ο Ναδάλ έγραψε στα social media:

    «Με μεγάλη λύπη πρέπει να αποσυρθώ από αυτό το καταπληκτικό τουρνουά στο Indian Wells. Όλοι ξέρουν πόσο μου αρέσει αυτό το μέρος και πόσο μου αρέσει να παίζω εδώ. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους που ήρθα πολύ νωρίς στην έρημο για να προπονηθώ και να προσπαθήσω να ετοιμαστώ.

    Δούλεψα σκληρά και προπονήθηκα και όλοι ξέρετε ότι έκανα ένα τεστ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι σκληρή στην πραγματικότητα, αλλά δεν μπορώ να πω ψέματα στον εαυτό μου και στους χιλιάδες θαυμαστές. Θα μου λείψετε όλοι και είμαι σίγουρος ότι το τουρνουά θα έχει μεγάλη επιτυχία».

    Ο Ράφα Ναδάλ το 2023 είχε δηλώσει:

    «Πρόθεσή μου είναι το 2024 να είναι η τελευταία μου χρονιά. Θέλω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά; Δεν ξέρω».

    Πλέον θα παλέψει να επιστρέψει στη χωμάτινη περίοδο και στο Roland Garros ενώ για εκείνον είναι πρόκληση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι σε χωμάτινα κορτ όπου και είναι … βασιλιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς: Κατέκτησε το 23ο Grand Slam στην καριέρα του

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στα προημιτελικά στο Ακαπούλκο

    Τσιτσιπάς: Μαγική εμφάνιση και πρόκριση στους «16» του Australian Open



    ΣΧΟΛΙΑ