• sports

    ΛεΜπρόν Τζέιμς: Να οδηγήσω τους Λέικερς στη γη της επαγγελίας

    • NewsRoom


    O σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στην ιστορία του μπάσκετ των ΗΠΑ, ξεκινά την 21η σεζόν του στο ΝΒΑ σε ηλικία 38 ετών, συνεχίζοντας να γράφει τον μύθο του.

    Σε μια 6η σεζόν στους Λέικερς, που κυνηγούν τον 18ο τίτλο ρεκόρ για να ξεπεράσει τους Μπόστον Σέλτικς.

    Την άνοιξη ο Τζέιμς εξέφρασε για πρώτη φορά αμφιβολίες για το μέλλον της καριέρας του:

    «Εκείνη την εποχή, ήμουν εξαντλημένος, ψυχικά δεν ήμουν πια εκεί», εξήγησε και μετά πείστηκε να συνεχίσει με «συζητήσεις με την οικογένειά μου και με τον εαυτό μου».

    «Αισθάνομαι ότι έχω ακόμα κάποιο απόθεμα, είμαι χαρούμενος που θα φύγω για μια σεζόν ελπίζοντας να οδηγήσω αυτήν την ομάδα στη γη της επαγγελίας», διαβεβαίωσε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ (2012, 2013 με Μαϊάμι, 2016 με Κλίβελαντ και 2020 με οι Λέικερς).

    Στα τέλη Ιουλίου, ο «Βασιλιάς» γνώρισε έναν τεράστιο τρόμο με την καρδιακή ανακοπή του γιου του Μπρόνι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, λόγω εκ γενετής ασθένειας. Τώρα ο Μπρόνι είναι «στο δρόμο της επιστροφής στο παρκέ» του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

    «Προφανώς θα παίξω αυτή την 21η σεζόν για τον Μπρόνι μετά από αυτό που συνέβη», είπε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που ονειρεύεται να μπορέσει να παίξει στο ΝΒΑ με τον γιο του, ο οποίος θα μπορούσε να μπει στο ντραφτ του 2024.

    Πλέον, ο γηραιότερος παίκτης του πρωταθλήματος, επίσης ο πιο ακριβοπληρωμένος σύμφωνα με το Forbes με περισσότερα από 117 εκατομμύρια δολάρια σε μια σεζόν (περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ), ο ΛεΜπρόν παραμένει το σημείο αναφοράς της ομάδας του Λος Άντζελες.

    Αρχηγός, με παρουσία που κυριαρχεί ακόμα και όταν δεν παίζει, όπως στον αγώνα προετοιμασίας με τους Μιλγουόκι Μπακς στις 15 Οκτωβρίου, όπου, με πολιτικά ρούχα, συμβούλευε τους συμπαίκτες του σε κάθε διακοπή του παιχνιδιού.

    Αυτός ο κολοσσός (2,06 μ., 113 κιλά), που έκανε το ντεμπούτο του το 2003, εξακολουθεί να «προπονείται σαν πρωτάρης», όπως επιβεβαιώνει ο μάνατζέρ του Ρομπ Πελίνκα.

    Ο Τζέιμς, παρά την ηλικία του, καταφέρνει να διατηρεί μια εξαιρετική στατιστική, έχοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 29 πόντους ανά αγώνα (8,3 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ) πέρυσι.

    Έτσι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν (τώρα 38.652 πόντοι) μπροστά από τον Καρίμ Αμπνούλ Τζαμπάρ, ενώ αυτή τη σεζόν θα μπορούσε να ξεπεράσει τους Κέβιν Ουίλις, Κέβιν Γκαρνέτ και Καρλ Μαλόουν για να πάρει την 6η θέση μεταξύ των παικτών με τους περισσότερους αγώνες.

    Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι επίσης 4ος σε ασίστ, 9ος σε κλεψίματα, 10ος σε αμυντικά ριμπάουντ.

    Παρών σε όλα τα μέτωπα, δραστηριοποιείται επίσης στα παρασκήνια για να σχηματίσει μια «dream team» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ήδη κερδίσει τίτλους το 2008 και το 2012.

    Διαβάστε επίσης:

    SpaceX: «Διαστημική» συμφωνία με την ΕΕ;

    Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής υπέστη o Χουάνκαρ

    Αϊτόρ: Ο Χουάνκαρ δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί!



    ΣΧΟΛΙΑ