• Business

    SpaceX: «Διαστημική» συμφωνία με την ΕΕ;

    • NewsRoom
    Space X: Νέο ρεκόρ ταυτόχρονης παρουσίας 14 ανθρώπων στο διάστημα (pics)

    Έλον Μασκ


    Η SpaceX, η εταιρεία του εκκεντρικού επιχειρηματία ‘Ελον Μασκ υπέγραψε συμφωνία για να θέσει σε τροχιά μέχρι τέσσερις ευρωπαϊκούς δορυφόρους πλοήγησης και ασφαλών επικοινωνιών, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν δώσει ακόμη την τελική έγκριση για τη συμφωνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Η SpaceX και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για δύο εκτοξεύσεις το 2024, καθεμιά με δύο δορυφόρους Galileo, δήλωσε στη WSJ ο Χαβιέρ Μπενεντίκτο, εκ των διευθυντών του οργανισμού.

    Βάσει της συμφωνίας, οι δορυφόροι θα εκτοξευθούν με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η SpaceX και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο ενώ η επίσημη σελίδα της διαστημικής εταιρείας ανήρτησε στην σελίδα της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) την εκτόξευση 23 νέων δορυφόρων της Starlink με πύραυλο Falcon 9.

    Διαβάστε επίσης: 

    Chevron: Mega deal 53 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Hess



    ΣΧΟΛΙΑ