• sports

    Κορονοϊός: Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Αποσύρθηκαν Αυστραλία και Καναδάς

    • NewsRoom


    Ό,τι δεν αποφασίζουν οι Ιάπωνες, το αποφασίζει ο υπόλοιπος κόσμος για αυτούς

    Η πανδημία του κορονοϊού, που πλήττει τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες, έχει προκαλέσει μία σειρά από μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας.

    Βασικό κομμάτι των προστατευτικών μέτρων που αποφασίστηκαν, προκειμένου η ανθρωπότητα να μπορέσει να ανακόψει την εξάπλωση του φονικού ιού είναι η αναβολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, όπου συγχρωτίζεται πολύς κόσμος, ακόμη και αυτών που διοργανώνονται σε διεθνές επίπεδο.

    Όλων, πλην ενός…

    Η Ιαπωνία, διοργανώτρια χώρα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, αρνείται ακόμη και σήμερα να σημάνει την αναβολή της σπουδαιότερης αθλητικής εκδήλωσης στον κόσμο, που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατών, αλλά και συμμετεχόντων, παρά το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί πλέον δεκάδες χιλιάδες θύματα από την πανδημία.

    Η αρμόδια επιτροπή της χώρας επισημαίνει σχεδόν καθημερινά ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν βλέπει το λόγο να αναβάλλει τους Αγώνες, μετακινώντας τους από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες τους, που αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

    Ανέλαβαν άλλοι δράση

    Και, αφού οι Ιάπωνες δεν παίρνουν την απόφαση να πράξουν το πλέον αναγκαίο, αναβάλλοντας την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το κάνουν, με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους άλλες χώρες.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Αυστραλία και ο Καναδάς αποφάσισαν να αποσύρουν τις συμμετοχές τους από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Οι Ολυμπιακές επιτροπές των δυο χωρών δήλωσαν επίσημα την απόφασή τους, ως μια κίνηση προστασίας των αθλητών τους από την πανδημία του κορονοϊού.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς είναι, παράλληλα, η χώρα στην οποία έχει ανατεθεί η διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, στο οποίο θα έδινε το παρών και η εθνική Ελλάδας. Η Καναδική Ολυμπιακή επιτροπή τόνισε πως έφτασε σε αυτή την απόφαση «όχι μόνο για την υγεία των αθλητών, αλλά και για την δημόσια υγεία. Ο κορονοϊός και το ρίσκο της εξάπλωσής του θέτει σε κίνδυνο την ευρύτερη καναδική κοινωνία».

    Ανάλογη τοποθέτηση έγινε και από την Ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας.

    Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι το αν θα υπάρξουν και άλλες χώρες που θα προβούν σε παρόμοια ενέργεια, ωθώντας τη ΔΟΕ να πάρει την απόβαση αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων, πριν από τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει σε τέσσερις εβδομάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ