• sports

    Kολύμπησε από Ρόδο Καστελλόριζο!


    O Έλληνας αθλητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε συνεχόμενα επί 64 ώρες και 5 λεπτά.

    Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ασύλληπτο κολυμβητικό εγχείρημα να κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου ρεκόρ Guinness, έβαλε πλώρη για το νέο του όνειρο ζωής. Μπορεί ο ανθρώπινος νους να αδυνατεί να συλλάβει την απόσταση που κατάφερε να δαμάσει, όμως ο ίδιος είχε σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια της διαδρομής που είχε να κολυμπήσει και ήξερε ακριβώς τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 6:15 το πρωί, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος βούτηξε από την Κόκκινη παραλία στην Καλλιθέα της Ρόδου για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, να φτάσει κολυμπώντας και χωρίς καμία διακοπή μέχρι το Καστελλόριζο.

    Η απόσταση σε ευθεία γραμμή είναι 130 χλμ., ωστόσο ο Σπύρος κολύμπησε πολύ παραπάνω συνολικά λόγω των ισχυρών ρευμάτων της περιοχής. Ο χρόνος που παρέμεινε στο νερό ήταν τελικά 64 ολόκληρες ώρες και 5 λεπτά κατά τις οποίες ο Σπύρος κολύμπησε συνεχόμενα χωρίς καμία στάση για ξεκούραση και χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή με το σκάφος συνοδείας, ενώ η τροφοδοσία και η υδροδοσία του γινόταν με ειδικό εξοπλισμό από απόσταση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του προς το Καστελλόριζο ο Σπύρος αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών και της σχετικής κόπωσης αλλά και λόγω της συνεχούς επαφής με το αλμυρό νερό που προκάλεσε έντονο πρήξιμο στο πρόσωπο του. Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο Σπύρος συνέχισε ξεπερνώντας τα όριά και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 22:20 το βράδυ έφτασε στο Καστελλόριζο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, στο σκάφος συνοδείας βρισκόταν κριτής, ο οποίος πιστοποίησε την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

    Η διαδρομή που αποφάσισε να κολυμπήσει ο Σπύρος, είναι από τις δυσκολότερες  που μπορεί να επιχειρήσει ένας κολυμβητής, καθώς κολύμπησε στο ανοιχτό Αιγαίο κόντρα στο ισχυρότερο ρεύμα της Μεσογείου και στο πλέον αφιλόξενο περιβάλλον, με έναν ισχυρά συμβολικό προορισμό, το ακριτικό νησί του Καστελλόριζου.

    Ο Σπύρος είναι πάντοτε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την προστασία του περιβάλλοντος, και σε όλα του τα εγχειρήματα θέλει να περνάει πάντα το μήνυμα ότι έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό και να προστατεύουμε όλα τα είδη! Και σε αυτό το υπεράνθρωπο εγχείρημα λοιπόν, ο Σπύρος παρόλη την κούρασή του, μάζευε κάθε σκουπίδι που συναντούσε στην διαδρομή και το παρέδιδε στην ομάδα του στο σκάφος.

    Ο ίδιος δήλωσε μετά την προσπάθεια: “Είναι πολύ σημαντικό που έχω στο πλευρό μου ένα τόσο δυνατό παγκόσμιο brand. Σε κάθε αναπνοή που έβλεπα το αυτοκόλλητο της CUPRA στο σκάφος συνοδείας, έπαιρνα ενέργεια και ένιωθα ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου”. Ο Εμπορικός Διευθυντής της CUPRA Tεχνοκάρ, Χάρης Δάνδουρας δήλωσε: “Η CUPRA είναι μία αντισυμβατική μάρκα που συνδυάζει το συναίσθημα με τις επιδόσεις και την χαρακτηρίζει μία ασταμάτητη ώθηση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αντανακλώνται περίτρανα στο πρόσωπο του Σπύρου. Tον συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά για την προσπάθεια και την πίστη του στα όνειρά του και θα συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο”.



    ΣΧΟΛΙΑ