• sports

    Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε νέο φαντασμαγορικό γήπεδο 45.000 θέσεων!


    Το Qiddiya στη Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το νέο στάδιο 45-000 θέσεων του Βασιλείου που θα είναι ο πρώτος πλήρως ενσωματωμένος χώρος στον κόσμο με συνδυασμένη αναδιπλούμενη οροφή, γήπεδο και γιγάντιο τοίχο LED, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Qiddiya Investment Company (QIC). την Δευτέρα.

    Το πολυχρηστικό στάδιο Prince Mohammed bin Salman θα φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε από το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

    Ο απόλυτος γηπεδικός προορισμός που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

    Μόλις 40 λεπτά από το Ριάντ, ο φουτουριστικός αυτός χώρος πρόκειται να αποτελέσει έναν προορισμό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και έχει στόχο να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

    Σχεδιάστηκε για να φέρει επανάσταση στην παραδοσιακή γηπεδική εμπειρία με την καθηλωτική διάταξη και τα μοναδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, βάζοντας τους θεατές στο επίκεντρο της παράστασης.

    Μόλις ανοίξει, το φαντασμαγορικό στάδιο 45.000 θέσεων θα χρησιμεύσει ως έδρα των ποδοσφαιρικών συλλόγων Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ της Σαουδικής Pro League και είναι ένας από τους προτεινόμενους χώρους για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2034 που θα διεξαχθούν στη χώρα.

    Είναι επίσης έτοιμο να φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της περιοχής, όπως το Saudi King Cup, το Ασιατικό Κύπελλο και πιθανώς τους Ασιατικούς Αγώνες του 2034.

    «Φιλοδοξία μας είναι η Qiddiya να εξελιχθεί σε παγκόσμιο προορισμό ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού και αυτό το εμβληματικό νέο στάδιο θα βρίσκεται στην καρδιά του», φέρεται να είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qiddiya Investment Company, Abdullah bin Nasser al-Dawood.

    Στάδιο για όλες τις χρήσεις

    Η αναδιπλούμενη οροφή, το γήπεδο και ο τοίχος LED του σταδίου είναι μια αρχιτεκτονική καινοτομία που προσφέρει ευελιξία και επιτρέπει στον χώρο να μεταμορφώνεται σε διαφορετικούς «τρόπους εκδηλώσεων» μέσα σε λίγες ώρες, ανέφερε η έκθεση SPA.

    Ο γιγαντιαίος τοίχος LED θα μεταδίδει ζωντανά event, ταινίες υψηλής ευκρίνειας και laser show, προσφέροντας στους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία όπως ποτέ πριν.

    Όταν δεν είναι ενεργοποιημένο, θα εμφανίζει θέα στην πόλη Qiddiya.

    Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν πολλές εκδηλώσεις μόνο σε μια μέρα, όπως ποδόσφαιρο, πυγμαχία, esports, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

    Το στάδιο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να παρέχει στους οπαδούς άμεση πρόσβαση σε ζωντανά δεδομένα και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ολογραφικής τεχνολογίας αιχμής, επιτρέποντας εικονικές αλληλεπιδράσεις με διασημότητες και αστέρια.

    Ως κεντρικός χώρος σε μια αστική περιοχή ψυχαγωγίας, το στάδιο υπόσχεται μια εκτεταμένη εμπειρία παιχνιδιού με άμεση και βολική πρόσβαση στη ζωντανή περιοχή Gaming & Esport της πόλης Qiddiya, καθώς και σε άλλες επιλογές ψυχαγωγίας της πόλης στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    UEFA: Σκέφτεται να καλέσει την Αλ Νασρ στο Champions League 2024-25

    Καρίμ Μπενζεμά: Δεύτερη πατρίδα μου η Σαουδική Αραβία

    FIFA: Στην κορυφή του κόσμου η Iσπανία, 62η στην κατάταξη γυναικών η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ