• sports

    Οι νεαροί μαχητές της Εθνικής Ομάδας Kickboxing – Point Fighting κρατάνε την Ελλάδα ψηλά (pics)

    • Συνέντευξη στην Ελισάβετ Πασπαλιάρη


    Υπάρχουν κάποια παιδιά που τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν κάνει διακοπές. Που όταν οι φίλοι και συμμαθητές τους ξεκουράζονται, κάνουν βόλτες και απολαμβάνουν τη θάλασσα όλο το καλοκαίρι, αυτά προπονούνται, κάνοντας διπλές προπονήσεις σχεδόν καθημερινά και περνούν στο γυμναστήριο 4-6 ώρες την ημέρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

    Είναι οι νεαροί μαχητές της Εθνικής Ομάδας Παίδων και Εφήβων Kickboxing – Point Fighting οι οποίοι κρατάνε την Ελλάδα ψηλά στις κατατάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kickboxing (WAKO) σταθερά τα τελευταία χρόνια.

    Φέτος, από 23 έως 30 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιόρ της βορειοδυτικής Ουγγαρίας, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kickboxing (WAKO), το επίσημο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing Παίδων-Κορασίδων-Εφήβων-Νεανίδων-Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών.

    Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν τις 2.000 από 36 κράτη της Ευρώπης, αγωνιζόμενοι ανά κατηγορίες στο στυλ το οποίο διακρίθηκαν.

    Βροντερό «παρών» έδωσε και φέτος η Εθνική Ομάδα, την οποία συνόδευσε ο Εθνικός προπονητής Νίκος Μέμμος.

    Ο Νίκος Μέμμος τελεί επί πολλά έτη Εθνικός προπονητής και είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία της Εθνικής, ενώ το 2018 στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος βραβεύτηκε από την WAKO ως υπόδειγμα προπονητή στο Fair Play.

    Το mononews.gr συνάντησε τον κ. Νίκο Μέμμο, στα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου «ΙΚΑΡΟΣ» στην Αγία Παρασκευή, του οποίου είναι επίσης προπονητής, και μας μίλησε για τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στη φετινή διοργάνωση της WAKO στην Ουγγαρία.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μέμμος, η Εθνική Ομάδα είχε φέτος 34 παιδιά, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, ενώ παρέμεινε σταθερά στις κορυφαίες ομάδες τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Τα παιδιά αυτά, όπως και οι οικογένειές τους, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα. Στερούνται πράγματα που για άλλα παιδιά είναι δεδομένα. Όχι μόνο το καλοκαίρι τους (μιας και το πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται πάντα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου)  αλλά και τον ύπνο τους τον χειμώνα με τις πρωινές προπονήσεις και τις εξόδους τους με τις συχνές απογευματινές.

    Οι οικογένειες χρηματοδοτούν από ίδιους πόρους το κόστος των παιδιών, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ για ένα τέτοιο ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους, της στολής της Εθνικής, της συμμετοχής τους, τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής κλπ.. Να σημειωθεί δε ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν δύο παιδιά στην Εθνική.

    Μόνη βοήθεια, όπως λέει ο ίδιος, σε αυτό το ταξίδι είναι η Aegean που, ως μέγας χορηγός της ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια, κάνει μεγάλη προσπάθεια κάθε χρόνο να βοηθήσει με αεροπορικά εισιτήρια, για τους αθλητές, προκειμένου να σηκώσει λίγο από το βάρος που επωμίζονται οι οικογένειες.

    Εκτός από την προετοιμασία χρειάζεται και κάτι άλλο για να κατέβει κάποιος σε αγώνες και να γίνει μέλος της Εθνικής;

    Χρειάζεται μεγάλη συχνότητα προπονήσεων αλλά χρειάζεται και συχνότητα πρωταθλημάτων, γιατί δεν είναι μόνο οι προπονήσεις. Η προπόνηση είναι ένα κομμάτι. Το δεύτερο κομμάτι είναι οι αγώνες, γιατί αν κάνεις μόνο προπόνηση, χωρίς αγώνες, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι τα ίδια.

    Πόσο συχνά διοργανώνονται αγώνες;

    Αγώνες διοργανώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρκετά συχνά. Τα παιδιά της Εθνικής, μέσω των συλλόγων τους, συμμετέχουν σε διάφορα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα πάντα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kickboxing (ΠΟΚ), ή στο εξωτερικό.

    Εμείς σαν ΙΚΑΡΟΣ, σε αγώνες συμμετέχουμε περίπου κάθε μήνα σε ένα διεθνές τουρνουά. Δηλαδή η ομάδα ταξιδεύει περίπου 10 φορές τον χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα kickboxing διοργανώνεται στην Αθήνα τα τελευταία 16 έτη, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο αθλητές από όλο τον κόσμο.

    Φέτος ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Εθνική. Όχι μόνο κερδίσαμε 13 μετάλλια σε ατομικό επίπεδο, αλλά καταφέραμε, για πρώτη φορά, να πάρουμε και το ομαδικό στην κατηγορία των παίδων (13-15 ετών) το οποίο το κυνηγούσαμε από το 2006 και δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα σε Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης, κατακτήσαμε το χάλκινο στην πολύ δύσκολη κατηγορία του Ομαδικού Εφήβων (16-18 ετών).

    Φέτος η Ελλάδα δεν διακρίθηκε όμως μόνο αγωνιστικά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η διεθνής διαιτητής Ελευθερία Παναγοπούλου βραβεύτηκε ως κορυφαία διαιτητής της διοργάνωσης, φέρνοντας άλλη μία διάκριση στη χώρα μας, ενώ η συνοχή και η ενέργεια της ελληνικής εξέδρας έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης σε όλες τις αποστολές.

    Πιο αναλυτικά οι νεαροί άγνωστοι ήρωες της Εθνικής μας ομάδας φέτος συγκέντρωσαν τα εξής μετάλλια:

    Διακρίσεις Εθνικής ομάδας ατομικό

    Γαλανομάτη Ακριβή        1η θέση, Νεανίδων, -50kg

    Οικονόμου Δημήτρης      1η θέση, Παίδων, +69kg

    Καραπάνου Ειρήνη          1η θέση, Κορασίδων, -55kg

    Κατσαγώνης Σταμάτης   2η θέση, Παίδων, +69kg

    Νικολαΐδης Ραφαηλία    3η θέση, Νεανίδων, -55kg

    Νοδάρου Μαρίνα             3η θέση, Νεανίδων, -60kg

    Κλημαντήρη Ανδριάνα   3η θέση, Νεανίδων, -65kg

    Μποκής Παναγιώτης      3η θέση, Εφήβων, -79kg

    Φούρλα Δήμητρα             3η θέση, Νεανίδων, -60kg

    Φούρλα Ευγενία               3η θέση, Νεανίδων, -65kg

    Πρεσβείας Δημήτρης      3η θέση, Παίδων, -47kg

    Παπανδρέου Άγγελος     3η θέση, Παίδων, -57kg

    Μπάτρης Κωνσταντής    3η θέση, Παίδων, – 63kg

    Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό 13-15 ετών

    Μπάτρης Κωνσταντής

    Ακριβός Αθανάσιος

    Οικονόμου Δημήτρης

    Καραπάνου Ειρήνη

    Σκριβανός Γιάννης

    Κωνσταντάκης Σταύρος

    Τσώκου Θεοδώρα

    Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό 16-18 ετών

    Παπαδόπουλος Γιώργος

    Γαλανομάτη Ακριβή

    Μποκής Παναγιώτης

    Θεοτοκάτος Γιάννης

    Ευαγγέλου Νίκος

    Μιχελογιαννάκης Αλέξανδρος

    Πετρογιάννου Ισιδώρα

    Η ελληνική αποστολή διακρίνεται πάντα για την συνοχή της και τη δυναμική της.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ