Μίλτος Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου

sports

Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών του Ανοιχτού Στίβου

  • NewsRoom

Μέσα από τους αγώνες και τις διακρίσεις τους τιμούν τη χώρα μας παγκοσμίως και προβάλλουν τα πρότυπα της συνέπειας, της σκληρής δουλειάς και της δύναμης ψυχής στη νεολαία…

Ο λόγος για τους Έλληνες αθλητές, τους πρωταθλητές μας, που δίνοντας το «παρών» σε διοργανώσεις παγκοσμίου κλάσης δεν σταματούν στιγμή να προβάλλουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, αλλά και την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι», τις αρχές της ευγενούς άμιλλας, την αξία της επιμονής, της συνεχούς προσπάθειας, της υπέρβασης, του ελληνικού και πανανθρώπινου πλέον αθλητικού ιδεώδους.

Γι’ αυτό, με ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία και πιστή στη δέσμευσή της για την υποστήριξη του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους, η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει σταθεί πολλάκις αρωγός στο πλευρό διακεκριμένων αθλητών νέας γενιάς, συνδράμει για μία ακόμη φορά στην εθνική προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις της χώρας μας σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, υποστηρίζοντας χορηγικά τους 5 αθλητές που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 24 Ιουλίου στην πόλη Γιουτζίν του Όρεγκον των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή σχεδόν 2.000 σπουδαίων αθλητών, από 200 διαφορετικές χώρες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Ελίνα Τζένγκο ταξιδεύουν στο Όρεγκον, με σκοπό να κάνουν τα όνειρα τους, αλλά και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους, πραγματικότητα.

Μίλτος Τεντόγλου – Άλμα εις μήκος

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου παγκοσμίως. Έχοντας μια πολύ σταθερή και διαρκώς ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει όλες τις διοργανώσεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εδώ και καιρό στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης στο άλμα εις μήκος.

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, μιας και είναι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που δεν έχει στη συλλογή του. Με βάση την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και το αήττητο σερί που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, τον χρίζουν αυτομάτως το απόλυτο φαβορί κατάκτησης του πολυπόθητου χρυσού μεταλλίου. Ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Μίλτος Τεντόγλου
Μίλτος Τεντόγλου

Κατερίνα Στεφανίδη – Άλμα επί κοντώ

Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας από το 2017, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της χώρας μας στο στίβο διαχρονικά, με σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, μετά από μια δύσκολη χρονιά με κάποιους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν, επανέρχεται δυναμικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, κυνηγώντας ακόμα μια φορά μια θέση στο βάθρο (μετά το χρυσό το 2017 και το χάλκινο το 2019). Εάν το πετύχει, μπαίνει αυτομάτως σε ένα κλειστό club Ελλήνων αθλητών του στίβου με 3 μετάλλια, σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου.

Κατερίνα Στεφανίδη
Κατερίνα Στεφανίδη

Χρήστος Φραντζεσκάκης – Σφυροβολία

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Χανιά συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου με πολλές ελπίδες για μια σημαντική διάκριση. Αν και μόλις 22 χρονών έχει καταφέρει να εξελιχθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και με τις βολές που έχει πετύχει βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματός του. Ο βασικός του στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό και μετά όλα γίνονται. Από το 2022 αποτελεί μέλος της ομάδας που στηρίζει η Εθνική Τράπεζα.

Χρήστος Φραντζεσκάκης
Χρήστος Φραντζεσκάκης

Σπυριδούλα Καρύδη – Άλμα εις τριπλούν

Με σταθερή παρουσία και διακρίσεις σχεδόν σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών, κατάφερε αν και μόλις 21 ετών να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, έστω και την τελευταία στιγμή, στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Με αυτή την συμμετοχή έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί δίπλα στις πιο σπουδαίες αθλήτριες του άλματος εις τριπλούν και παράλληλα να δείξει το ταλέντο της. Από το 2022, απολαμβάνει την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Σπυριδούλα Καρύδη
Σπυριδούλα Καρύδη

Ελίνα Τζένγκο – Ακοντισμός

Η νεαρή πρωταθλήτρια (γεννημένη το 2002) του ακοντισμού έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις στις διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών και πλέον έχει την ευκαιρία συμμετοχής της για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Ελίνα Τζένγκο
Ελίνα Τζένγκο

Έχει καταφέρει να κάνει μέσα στο 2022 μια από τις καλύτερες επιδόσεις ρίψης του ακοντίου στον ανοιχτό στίβο, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για μια καλή διάκριση στη διοργάνωση. Ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Να ευχηθούμε όλοι μαζί, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική αποστολή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου!