ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκάδες αεροπλάνα σχημάτισαν το μήνυμα: «It’s coming home» στον βρετανικό ουρανό ενόψει του μεγάλου τελικού του Euro.
Η Αγγλία ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, με φόντο την κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Δεκάδες αεροπλάνα νωρίτερα σχημάτισαν το αγαπημένο σύνθημα της χώρας «Ιt’s coming home».
Outstanding. ?????? pic.twitter.com/tdZIElZ0NG
— 101 Great Goals (@101greatgoals) July 11, 2021
Η σημασία του μηνύματος
Το τραγούδι “Three Lions” που γράφτηκε για το Euro 1996 αποτελεί τον ύμνο των οπαδών της Αγγλίας. Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που οι φίλαθλοι της Αγγλίας άρχισαν να φωνάζουν ότι το ποδόσφαιρο “επιστρέφει στο σπίτι του” (It’s coming home) και από τότε συνεχίζουν να τραγουδούν το κομμάτι “Three Lions” σε κάθε μεγάλο τουρνουά μέχρι και σήμερα.
Η FA είχε ζητήσει από τους κωμικούς David Baddiel και Frank Skinner να γράψουν το επίσημο τραγούδι της Αγγλίας εκείνη τη χρονιά, το οποίο έκαναν με το συγκρότημα The Lightning Seeds.
Μιλώντας σε μια εκπομπή του BBC Radio 5 για το κομμάτι, ο Baddiel είπε ότι ήθελαν να γράψουν έναν ύμνο “που πραγματικά να αντικατοπτρίζει πώς είναι να είσαι οπαδός της Αγγλίας”. Είπε ότι ο Frank Skinner το περιέγραψε ως ένα “γλυκόπικρο τραγούδι για την ομάδα της Αγγλίας”.
Η έναρξη του “Three Lions” με τους στίχους “Η Αγγλία θα το πετάξει, θα το καταστρέψει”, ενσαρκώνει μια ζωή απογοητεύσεων ως οπαδός της Αγγλίας. Αλλά όταν η ομάδα κερδίσει, τότε όλοι μαζί τραγουδούν σε δρόμους, μπαρ και παμπ σε ολόκληρη τη χώρα: “Έρχεται σπίτι.”
“Αυτό είναι ένα τραγούδι για το πώς ακόμη κι αν χάνουμε τόσο συχνά, συνεχίζουμε να θέλουμε να το τραγουδάμε”, δήλωσε ο Baddiel.
Η στιγμή που το τραγούδι κατέκτησε πραγματικά τις καρδιές των οπαδών, ήταν όταν αντήχησε γύρω από το Wembley στο τέλος του αγώνα Σκωτία – Αγγλία το 1996, που έληξε με σκορ 0-2.
“Και τότε το πλήθος το τραγούδησε πραγματικά. Τότε ήξερα ότι είχαμε κάτι ξεχωριστό”, δήλωσε ο Skinner στο Desert Island Discs.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηρακλής: Η άνοδος με υπογραφή Μονεμβασιώτη και η επιστροφή ενός ιστορικού συλλόγου
- Οι 6 αλλαγές στα μικρά νησιά μετά τη δωρεά του Στ. Χατζηιωάννου
- Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για πρόωρες εκλογές, ο Παπασταύρου και ο Σαμαράς, οι Πάτριοτ και οι Τούρκοι και το dress code της Βουλής
- Ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος έσπασε τα ρεκόρ όλων των εποχών με το deal των 16 εκατ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.