• sports

    Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Να έρθουν μαζί μας όσοι υπέστησαν βία από τους αστυνομικούς

    • NewsRoom

    Ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος


    Για «αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ, χωρίς να γίνεται το παραμικρό επεισόδιο» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος που έχει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, Δημήτρης Νάκος.

    Ο κ. Νάκος μίλησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του συλλόγου του Πειραιά για όσα μελανά συνέβησαν στον προημιτελικό αγώνα βόλεϊ του League Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο «Μελίνα Μερκούρη», με έναν 31χρονο αστυνομικό να χαροπαλεύει μετά από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό.

    Δ. Νάκος (Ερασιτέχνης Ολυμπιακός): Κατήγγειλε ομηρία οπαδών των «ερυθρολεύκων»

    Ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως «τους μπαχαλάκηδες δεν τους θέλουμε!», αλλά την ίδια ώρα κατήγγειλε ομηρία κατά των οπαδών των «ερυθρόλευκων».

    «Έχουμε την μαρτυρία του διαιτητή ότι δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα, καθώς τα επεισόδια δεν έγιναν στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και δεν κινδύνεψαν αθλητές οι παράγοντες.

    Βέβαια, στη συνέχεια κι ενώ η αστυνομία συνέχιζες να κάνει χρήση δακρυγόνων, αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα,» τόνισε ο Δημήτρης Νάκος και πρόσθεσε:

    «Για ποιον λόγο η αστυνομία δεν σταμάτησε τους δράστες, δεν τους συνέλαβαν, όταν τράπηκαν σε φυγή και τους άφησαν να διαφύγουν και γιατί έκαναν χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο;

    Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών, όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες… αν κάνουν κάτι, αν λένε κάτι.

    Εφόσον έχει λήξει το επεισόδιο αυτό, υπήρχε διμοιρία στο πάρκινγκ του γηπέδου, να βγει στον δρόμο και να περικυκλώσει αυτούς τους 50 μπαχαλάκηδες. Το έκαναν; Θα αποδειχθεί μέσα από τους διαλόγους».

    «Ο Ερασιτέχνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον άτυχο αστυνομικό»

    Ο Δημήτρης Νάκος αρχικά εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τον άτυχο αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας:

    «Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, 50 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και δεν γνωρίζουμε ως διοίκηση του Ολυμπιακού, αν κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο μετά την επίθεση».

    Στη συνέχεια, είπε:

    «Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες. Έχει ξεκινήσει η λογική του παραλόγου, ερχόμαστε σε άλλες εποχές. Ένα γήπεδο περικυκλώθηκε από την αστυνομία, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών. Κατέβασαν όλη την αστυνομική δύναμη της Αττικής ακόμη και από το ΟΑΚΑ στου Ρέντη».

    Ο νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρθηκε, επίσης, στη φωτιά που ξέσπασε εντός του γηπέδου, καταγγέλλοντας πως αξιωματικός της αστυνομίας, όταν ενημερώθηκε απάντησε:

    «Δεν μας ενδιαφέρει, να καείτε ζωντανοί».

    Για τις μαζικές προσαγωγές και τη σύλληψη του δράστη, ο Δημήτρης Νάκος επισήμανε:

    «Δεν μας νοιάζει αν υπήρξε ο δράστης μέσα στους προσαχθέντες. Μας νοιάζει ότι συνέλαβαν… ένα ολόκληρη γήπεδο.

    Είναι ψέμα ότι ο δράστης συνελήφθη γιατί ήταν μέσα στους προσαχθέντες. Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και βρήκε τον δράστη. Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το… φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει».

    Και συνέχισε:

    «Μιλάμε για μια διάρκεια 30 ωρών, για μία απαγωγή, για ομηρία, για βασανιστήρια. Στην Πέτρου Ράλλη, ήμουν ο πρώτος που μπήκα και είδα τους προσαχθέντες. Ένας από τους αστυνομικούς, είδε ένα παιδάκι που καθόταν σε καρέκλα και το χτύπησε στο κεφάλι, χωρίς λόγο και αιτία».

    Επίσης, τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις, καλώντας όλους όσοι υπέστησαν βία από την αστυνομία ν’ ακολουθήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ για μέτρα κατά οπαδικής βίας: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση

    Super League: Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη

    Νέα Φιλαδέλφεια: Ακόμα δέκα Κροάτες ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους



    ΣΧΟΛΙΑ