• sports

    Εμβολιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

    • NewsRoom
    Στέφανος Τσιτσιπάς

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Το μυστήριο γύρω από το εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊόυ έλυσε δημοσιογράφος από την Αυστραλία.

    Τις τελευταίες ημέρες ντόρος έχει γίνει γύρω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το γεγονός ότι πέταξε για Αυστραλία ανεμβολίαστος, παρ’ όλο που για να παίξει κάποιος στο Australian Open, είναι υποχρεωτικό να έχει ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό του.

    Στο ίδιο τουρνουά συμμετέχει και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στο παρελθόν έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τον εμβολιασμό. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει, θα έκανε το εμβόλιο μόνο σε περίπτωση που γινόταν υποχρεωτικό για να παίζει τένις. Πιο πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα το κάνει για να έχει «κανονική ζωή».

    Σήμερα, δημοσιογράφος από την Μελβούρνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

    «Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δε θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία», είχε αναφέρει προηγουμένως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χωρίς να αποκαλύπτει αν έκανε το εμβόλιο.

    Σημειώνεται ότι στο Australian Open, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι αθλητές είναι εμβολιασμένοι, με τα τέσσερα κύρια εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson), καθώς ακόμα και το ρωσικό δεν πήρε έγκριση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

    «Ελεύθερος» να επιστρέψει στην πατρίδα του ο Τζόκοβιτς

    Στο μεταξύ συνεχίζεται το σίριαλ με τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς. Το βράδυ της Τετάρτης, οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και δεν τον άφησαν να μπει στη χώρα.

    Ο Σέρβος κρατείται σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο μένουν αιτούντες άσυλο, 5 χλμ. βόρεια του Melbourne Park, βόρεια της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής της Μελβούρνης.

    Ο Τζόκοβιτς ζήτησε από τις αυστραλιανές αρχές την άδεια να… μετακομίσει και να μείνει στο διαμέρισμα που νοικιάζουν με την υπόλοιπη ομάδα του, όμως, δεν έγινε δεκτό κι έτσι θα συνεχίσει να μένει στο ξενοδοχείο στο Carlton.

    Σήμερα, σε δηλώσεις της, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας υποστήριξε ότι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, μπορεί να φύγει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όποτε ο ίδιος το αποφασίσει, αλλά ο Τζόκοβιτς παρέμεινε με την ελπίδα να αγωνιστεί στο Australian Open, έχοντας σχετική άδεια από τους διοργανωτές.

    «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι νομικοί εκπρόσωποι του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο προχώρησαν σε έφεση και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο πατέρας, η μητέρα, ο αδελφός και ο θείος του Νόβακ Τζόκοβιτς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

    Όπως μεταδίδουν Σέρβοι δημοσιογράφοι, στο δωμάτιο που διαμένει ο Τζόκοβιτς υπάρχουν κοριοί, γενικά οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, ενώ ακόμα δεν του έχουν επιστραφεί τα πράγματά του, ούτε το πορτοφόλι του.

    Μάλιστα, αναφέρεται και η δήλωση ενός Ιρανού μετανάστη σε κανάλι στην Αυστραλία, όπου αναφέρει ότι το φαγητό που δίνεται στον κόσμο δεν θα το έτρωγαν ούτε ζώα!

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα κάνω το εμβόλιο για να έχω κανονική ζωή (video)

    Σερβία: Έντονες αντιδράσεις για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία

    Ανατροπή: Έπαιξε ο Τσιτσιπάς και έφερε την πρώτη νίκη για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ