• sports

    Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής του ATP Finals o Έλληνας τενίστας

    • NewsRoom

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ιστορία έγραψε στο Λονδίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος νίκησε στο μεγάλο τελικό του ATP Finals με 2-1 τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ (6-7, 6-2, 7-6), κατακτώντας το έπαθλο των 2,6 εκ. δολαρίων και γράφοντας το όνομά του στο πάνθεον του αθλήματος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του, αλλά και την μεγαλύτερη διάκριση όλων των εποχών για Έλληνα τενίστα.

    Στον συγκλονιστικό τελικό των 157 λεπτών ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ, μετά από μια επική μάχη, κατέκτησε άνετα το δεύτερο και στο τρίτο σετ, ξανά στο τάι μπρέικ, κατάφερε να φανεί πιο ψύχραιμος και αποφασισμένος και να κατακτήσει τον τίτλο.

    Ειδικότερα, στo πρώτο σετ δεν έγινε κανένα μπρέικ ωστόσο οι δύο τενίστες έχασαν από δύο μπρέικ πόιντ. Ο Τιμ στο 7ο γκέιμ είχε δύο μπρέικ πόιντ που «έσβησε» ο Ελληνας τενίστας ενώ ο Τσιτσιπάς είχε δύο μπρεικ στο 8ο γκέιμ τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε. Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Τιμ ήταν στη θέση του οδηγού με 5-2, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 6-6 αλλά με ένα άουτ του Έλληνα τενίστα και έναν άσσο του Αυστριακού έγινε το 8-6.

    Αντίθετα, στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο 1ο και στο 3ο γκέιμ και διατηρώντας και το σερβίς του εκτόξευσε τη διαφορά στο 4-0. Ο Τιμ δεν κατάφερε να απαντήσει και με τον Τσιτσιπά να κάνει το 6-2 ισοφάρισε τα σετ.

    Η τιτανομαχία κορυφώθηκε στο 3ο σετ, ένα σετ με αρκετές εναλλαγές στο σκορ και τον Τσιτσιπά να καταφέρνει να νικά αυτός πλέον στο τάι μπρέικ με 6-4 και να γράφει ιστορία στο άθλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ