• Δώρα Γκουντούρα

    Δώρα Γκουντούρα

    sports

    Δώρα Γκουντούρα: Η «ασταμάτητη» πρωταθλήτρια ξιφομαχίας μας μιλά για το story της

    • NewsRoom

    Πώς συνδέεται το efood με τον αθλητισμό; Τι κοινό έχει η Δώρα Γκουντούρα με την εταιρεία; Η απάντηση κρύβεται στο πρόγραμμα “The Unstoppables”.

    Οι Unstoppables, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας μας, βάζουν τα δυνατά τους καθημερινά, για να πετύχουν τους στόχους τους. Tο efood, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Love Delivered, υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά τους να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά.

    Η αξία ‘we always aim higher / στοχεύουμε πιο ψηλά’, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο DNA της λειτουργίας και στην καρδιά της ανάπτυξής του efood, το οποίο αναζητά συνεχώς νέες κορυφές για να κατακτήσει αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματος “The Unstoppables” το οποίο δημιουργήθηκε για τη στήριξη των αθλητών που θέτουν και κατακτούν συνεχώς υψηλότερους στόχους και που με τη μεθοδική τους προσπάθεια και την απαραίτητη στήριξη, μπορούν να γίνουν ασταμάτητοι στην εκπλήρωση των αθλητικών τους ονείρων με υπομονή, επιμονή και αγάπη για το αγώνισμά τους.

    Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες που στηρίζει περήφανα το efood είναι και η Δώρα Γκουντούρα.

    Η Δώρα γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με την ξιφασκία από την ηλικία των 12 ετών. Στα 26 της χρόνια, η Δώρα έχει καταφέρει να είναι ήδη παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας. Έχει κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης 2021 και το χρυσό στο Γκραν Πρι της Σεούλ το 2023 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 4 της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα της Σπάθης, ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

    Για τη Δώρα ο πρωταθλητισμός είναι μία διαδικασία η οποία προκύπτει σταδιακά, βήμα βήμα. «Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες σήμερα είναι μία μέρα που αποφασίζω να κάνω πρωταθλητισμό. Μπαίνεις σε αυτό μονοπάτι χωρίς στην ουσία να το καταλάβεις όσο κάνεις focus για το πώς θα κερδίσεις και πώς θα γίνεσαι καλύτερος. Έρχεται από επιτυχία σε επιτυχία».

    Η επαφή της με το άθλημα ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν ήταν παιδί, αλλά πλέον δε θα το άλλαζε με τίποτα παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με πρακτικά θέματα, όπως το ότι δεν έχουμε αποδυτήρια στην προπόνηση, όπως το ότι δεν έχουμε θέρμανση το χειμώνα και air condition το καλοκαίρι, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή που προπονείται τόσες πολλές ώρες».

    Δώρα Γκουντούρα
    Δώρα Γκουντούρα

    Παρά τις καθημερινές προκλήσεις όμως, η Δώρα έχει έναν άσσο στο μανίκι της που της δίνει την απαραίτητη ώθηση να συνεχίζει δυναμικά. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά οι άνθρωποί της. « Η οικογένειά μου και ο προπονητής μου έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πιστεύω σίγουρα ότι χωρίς αυτούς δε θα τα είχα καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν σε σένα από την αρχή, χωρίς να έχεις αποδείξεις τίποτα».

    Η Δώρα με σημαντικά κατορθώματα στην αθλητική της καριέρα, δεν εφησυχάζει και θέτει συνεχώς υψηλότερους στόχους για να ξεπεράσει πρωτίστως τον ίδιο της εαυτό. Μέσα από αυτήν την επίμονη και επίπονη διαδικασία, θεωρεί ότι παίρνει σημαντικά διδάγματα που θα κουβαλά για πάντα μαζί της. «Μέσα από το ταξίδι του πρωταθλητισμού, αλλά και του αθλητισμού, γνωρίζεις πάρα πολλά πράγματα για τον εαυτό σου, τα οποία μπορείς να τα κρατήσεις ως εφόδια για το υπόλοιπο της ζωής σου».

    Με επίγνωση, σταθερότητα και ωριμότητα, η «ασταμάτητη» Δώρα προετοιμάζεται για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα είμαστε δίπλα της για να χειροκροτήσουμε κάθε στιγμή της μαζί με το efood και τους Unstoppables. Καλή επιτυχία Δώρα!

    Γνώρισε τους Unstoppables πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλητισμού εδώ: