• sports

    Διπλή Ανάπλαση: Πράσινο φως από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, εγκρίθηκαν οι συμβάσεις μετά από ψηφοφορία θρίλερ

    • NewsRoom
    φωτορεαλιστική φωτογραφία από το μελλοντικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό


    Το πράσινο φως για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της Διπλής Ανάπλασης έδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, έπειτα από μια ιστορική για τον σύλλογο ψηφοφορία η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ και έκλεισε με επικράτηση του  «ΝΑΙ» με 68,5%!

    Ειδικότερα, ψήφισαν 2994 μέλη. Από αυτά, «υπέρ» της Διπλής Ανάπλασης ψήφισαν 2.051 ενώ «κατά»  934. Τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν «άκυρα» ενώ πέντε «λευκά».

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, η έγκριση μιας απόφασης για αλλαγή της έδρας του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να λάβει την θετική ψήφο τουλάχιστον των 2/3 (66,6%) των μελών που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

    Με την ψήφο των μελών του Παναθηναϊκού δίνεται πλέον έγκριση στον Αθλητικό Όμιλο να προχωρήσει στην υπογραφή των τριών συμβάσεων στις οποίες εμπλέκεται, προκειμένου να προχωρήσει το έργο το οποίο αναμένεται να φέρει μια νέα ημέρα για την ομάδα.

    Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θα αφήσει πίσω του τα επόμενα χρόνια (μετά την παράδοση τόσο των νέων του εγκαταστάσεων όσο και του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου) την ιστορική του έδρα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οποία θα δημιουργηθεί ένα νέο πάρκο καθώς και ένα μουσείο για την ιστορία του ΠΑΟ.

    Το ερασιτεχνικό σωματείο θα αποκτήσει νέες εγκαταστάσεις για τα τμήματά του στην περιοχή του Βοτανικού, η οποία με όχημα την Διπλή Ανάπλαση αναμένεται να γνωρίσει μια μεγάλη φάση αναβάθμισης. Παράλληλα, ο Ερασιτέχνης θα αποκτήσει δικαιώματα και στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, κοντά στις 40.000 θέσεις, που θα δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων και στο οποίο θα αγωνίζεται για τις επόμενες δεκαετίες η ποδοσφαιρική επαγγελματική ομάδα του Παναθηναϊκού.

    Οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού ΑΟ θα κατασκευαστούν και χρηματοδοτηθούν από την εταιρεία Ελαιώνας ΑΕ (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς), ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου από κονδήλια του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (έχουν ήδη εγκριθεί 115 εκατ. ευρώ). Τα έργα υποδομών στην περιοχή του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδά του, χάρη στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στις συμβάσεις. Παράλληλα, θα αποκτήσει νέες δυνατότητες για να στεγάσει περισσότερα τμήματα, τα οποία προς το παρόν βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.



    ΣΧΟΛΙΑ